Marvilde bereikt halve finale districtsbeker

Toto KNVB Beker
Marvilde schrijft hiermee historie en plaats zich voor de TOTO KNVB beker voor komend seizoen. Dit is nog nooit gepresteerd door Marvilde en dat zal in de toekomst niet vaker voorkomen, aangezien er meestal wel een hoofdklasser is die al voor de kwartfinale roet in het eten gooit. Marvilde speelt de halve finale tegen de winnaar van Uno Animo – Madese Boys

Weg

Marvilde begon aan deze editie van de districtsbeker in de poule in Neeritter tegen Veritas (2e klasse, 0-1 winst). Daarna volgde een thuiswedstrijd tegen Heeswijk (2e klasse, 3-1 winst) en nog een thuiswedstrijd tegen ZSV (1e klasse, 2-1 winst). Hierdoor werd overtuigend de 2e ronde bereikt, waarin Best Vooruit (1e klasse) de tegenstander was. Op zaterdagavond werd deze wedstrijd met 2-3 gewonnen in Best. De 3e ronde werd gespeeld in Gilze bij 3e klasser Gilze en leverde een 0-2 overwinning op. Ook in de 4e ronde stond een wedstrijd tegen een 3e klasser op het programma, thuis tegen BMC uit Berlicum (4-2 overwinning) en in de 5e ronde kwam 3e klasser SVSSS naar Meerveldhoven (2-1 overwinning).

(wedstrijdverslag) Marvilde plaatst zich overtuigend voor TOTO KNVB BEKER !!!!!!
Deze verslaggever is niet van de uitroeptekens, maar Marvilde presteert iets fantastisch. Vandaar dus dit rijtje aan !... . De tegenstander van vandaag was een topper (laatste 5 wedstrijden gewonnen, ook tegen de aanstaande kampioen) in de 1e klasse, WNC uit Waardenburg. Deze wedstrijd heeft laten zien dat je met een goede wedstrijdinstelling en veel strijd ook kunt winnen van een hoger geplaatst team. Marvilde had het 15 minuten lastig, kreeg een dikke kans tegen, maar had verder (vanaf de zijkant gezien) weinig moeite met WNC. Tot aan de radio kreeg een aantal mensen kippenvel voor deze prestatie van Marvilde. En dat is niet zo gek, want je zult dit niet zo vaak meemaken. Marvilde speelt volgend seizoen in de TOTO KNVB BEKER en als het daarin 2 rondjes overleeft dan kan het zomaar tegen PSV spelen. En ook dat is maar één wedstrijd, dus wie weet.... . Ok, je kunt overdrijven, maar dit is wel de sfeer die nu overheerst bij deze historische overwinning.
De eerste helft ging redelijk gelijk op. WNC was zeker dreigend, maar Marvilde deed daar niet voor onder. In de 7e minuut kreeg WNC een grote kans om op voorsprong te komen. Een vrije trap op de punt van het strafschopgebied aan de linkerkant werd genomen door Bas Smulders. Smulders schoot ineens op doel en Jeroen Keeris wist de inzet te keren. Hij kon de bal helaas niet vasthouden, waardoor spits Willem-Paul van der Heijden op 5 meter midden voor het doel de rebound kon pakken. Ook deze inzet werd gepakt door Jeroen. Hierna was het vooral middenveldspel en de eerste grote kans was meteen een doelpunt. In minuut 28 nam Muti Nawabi net over de eigen helft een vrije trap. Hij trapte deze tot in het strafschopgebied waar Tommy van de Wiel de bal tegen de linker paal werkte. Hier stond Ties Bazelmans klaar om de rebound in het doel te werken, 0-1. Een mooie voorsprong, maar nog niets om opgewonden over te raken. Er was nog een uur te spelen. In de eerste helft waren er verder geen grote kansen.

In de eerste minuten van de tweede helft drong WNC aan en kreeg ook enkele kansen, maar buiten de onverzettelijkheid van het team stond er natuurlijk ook een betrouwbare keeper in het doel. In de 47e minuut tikte spits Van der Heijden de bal met buitenkant rechts op 5 meter van het doel in, maar Jeroen Keeris pakte de bal vast. In de 53e minuut lag Steven Cools op de grond met een blessure, na een overtreding?. , maar Jesse Wammes ging door en schoot hard op doel. Jeroen Keeris bokste de bal weg. In de 56e minuut kreeg Marvilde een vrije trap op de punt van het strafschopgebied, overtreding op Tayfun Yilmaz, aan de linkerkant. Danny Das schoot deze en doelman Jesse Kok tikte de bal onder de lat weg tot hoekschop. Deze hoekschop werd genomen door Muti Nawabi en kwam uiteindelijk weer terug bij Muti. Met zijn rechtervoet draaide hij de bal weer voor het doel en op de punt van de 5 meter verlengde Tayfun Yilmaz de bal, waardoor deze bij de tweede paal in het doel ging voor de 0-2. De wedstrijd leek beslist en WNC ging met een paar wissels steeds aanvallender spelen. WNC wist hiermee echter geen kans uit te spelen en Marvilde vond het counteren prima. Een kwartier voor het einde ging Muti Nawabi diep op links. Iets van de as van het veld kapte hij naar binnen en schoot op 23 meter op doel. Doelman Kok kon nog redden, maar Ties Bazelmans was goed aangesloten en tikte de bal in het lege doel, 0-3. Nu was de wedstrijd echt gespeeld en alleen Danny Das wist nog gevaarlijk te worden. Na een voorzet van Muti Nawabi schoot hij vanaf 25 meter op doel in de 84e minuut. Doelman Kok had de nodige moeite om de bal te keren, maar uiteindelijk lukte dat wel. De wedstrijd was voorbij en dus behaalde Marvilde een fantastische, en ja nog één keer historische, overwinning. Volgende jaar staat Marvilde in augustus op teletekst in de voorronde van de TOTO KNVB BEKER. Nog nooit gepresteerd door dit clubje uit Veldhoven. Bedankt aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt.

De volgende ronde, halve finale, wordt gespeeld tegen de winnaar van Uno Animo – Madese Boys. Datum volgt later. Aanstaande zondag gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen Rood Wit V. Voorwaar geen onbelangrijke wedstrijd.

Programma/uitslagen Kwartfinale
  02 apr    14.30 u   WNC                       -   Marvile*                                        0 - 3
  03 apr   20.00 u  Sliedrecht                                     -  GOES*  1 - 7
  03 apr   20.00 u  Cluzona*  -  VC Vlissingen  3 - 0
  05 apr     20.00 u    Uno Animo*       -  Madese Boys                             2 - 0

Loting halve finale
Uno Animo - Marvilde
Goes - Cluzona

Uitslagen 5e ronde

20 feb     20.00 u    Madese Boys*                                -  Bladella  3 - 0
  20 feb    20.00 u  WNC*                           -   RKSV Heeze                                 5 - 3
  20 feb   20.00 u  Marvilde*  -  SVSSS  2 - 1
  20 feb   20.00 u  Uno Animo* (WNS)  -  Kozakken Boys 2  1 - 1

Uitslagen 4e ronde

21 jan    14.00 u    Marvilde*                                   -  BMC  4 - 2
  23 jan   20.00 u  RKSV Heeze*                          -   Reusel Sport/CoTrans            3 - 0
  23 jan   20.00 u  Bladella* (WNS)  -  GRC'14  2 - 2
  23 jan   20.00 u  Madese Boys*  -  Unitas'59  2 - 0
  23 jan   20.00 u  SVSSS*  -  Vessem  4 - 2
  23 jan   20.00 u  Uno Animo*  -  RKSV Nuenen  2 - 1

Uitslagen 3e ronde

19 Dec   20.00 u    RWB                                        -    RKSV Nuenen*                  3 - 7
 19 Dec   20.00 u   Riethoven  -   WNC*  1 - 4
 19 Dec   20.00 u   Vessem* (WNS)   -   DESK                                    0 - 0
 19 Dec   20.00 u   Reusel Sport* (WNS)  -   SV Valkenswaard  1 - 1
 19 Dec   20.00 u   Dommelen  -   Kozakken Boys 2* (WNS)  0 - 0

Uitslagen 2e ronde

11 nov.    19.30 u    Best Vooruit  -   Marvilde*  2 - 3
 12 nov.  14.30 u   Geldrop                                       -    RKSV Nuenen*                      1 - 3
 14 nov.  20.00 u   SV Valkenswaard*  -   De Valk  3 - 1
 21 nov.  20.00 u   Reusel Sport/CoTrans  -   Oirschot Vooruit   afg.
 21 nov.  20.00 u   De Raven  -   Dommelen   afg.
 28 nov.    20.00 u    Reusel Sport/CoTrans*              -    Oirschot Vooruit                     3 - 1
 30 nov   20.00 u   De Raven  -   Dommelen*   0 - 1
 30 nov.  20.00 u   Taxandria  -   DESK* (WNS)   3 - 3

Voor uitslagen 1e ronde (poulefase) klik hier.