Lewerissa schiet PSV vrouwen naar winst

Deel dit bericht via:

Vanity Lewerissa was de gevierde speelster aan Eindhovense zijde met een hattrick.

Flitsende start
In Velsen Zuid stond de strijd om een play-offs plaats op het spel met slechts één punt onderling verschil op de ranglijst. PSV Vrouwen startte, met een basisdebuut weggelegd voor Pleun Raaijmakers, voortvarend aan het duel. De eerste grote kans werd direct benut. In de 4e minuut ging Vanity Lewerissa er op snelheid vandoor en stond de 0-1 op het scorebord. Haar tweede treffer volgde binnen tien minuten, 0-2. PSV Vrouwen heerste gedurende de eerste helft en had een sterk veldoverwicht. De ruststand bleef 0-2.

Hattrick Lewerissa

Na rust zakte het tempo van PSV Vrouwen wat terug, Telstar deed er daarentegen een schepje bovenop en zat er feller op. Toch waren er weinig noemenswaardige kansen te noteren en kwam de zege voor PSV Vrouwen nimmer in gevaar. Vanity Lewerissa maakte in de 83e minuut haar hattrick compleet en schoot de 0-3 binnen. Katja Snoeijs scoorde namens de thuisploeg in de 88e minuut de eretreffer. De eindstand werd 1-3 in het voordeel van PSV Vrouwen. Het team van Vuckovic wint beheerst en neemt daardoor afstand van de onderste ploegen. Vanity Lewerissa kroont zich met haar hattrick tot topscoorder in de Eredivisie Vrouwen van dit moment.

Opstelling:
Christ, Sanders ('46 Evers), Moorrees, Nouwen, Akkerman, Kuijpers, Raaijmakers ('78 Mourmans), Koopmans ('68 van Schijndel), Folkertsma, Susanna, Lewerissa

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?