Langs de lijn met: Willem Lokhorst (Masseur SV Marvilde)

Deel dit bericht via:

Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Willem Lokhorst, 50 jaar, woon in Eindhoven samen met Jacqueline , 2 kinderen en 2 bonuskinderen. Ik werk bij DHL als Facilitair, Fleet en Purchase coördinator. Ben ook nog commentator bij de ziekenomroep (ERVO) van wedstrijden bij PSV en FC Eindhoven. Heb zelf ook gevoetbald.. de insiders weten wel waar.. ergens aan de westkust van Engeland.

Hoe lang ben je al actief als masseur:
Na zelf een carrière te hebben gehad in diverse 1e elftallen moest ik op mijn 30e stoppen met voetballen vanwege een chronische liesblessure. Ik wou graag betrokken blijven in het wereldje en het medische trok me altijd al aan.In 1998 heb ik mijn diploma’s behaald, dus ik ben al ruim 17 jaar aan het “werk” als masseur al zie ik het meer als een hobby.

Het leven als masseur binnen een club:

Iedere vrijwilliger binnen de club is belangrijk en daar ben ik ook een schakel in. Inmiddels doe ik ook wat nevenactiviteiten binnen de club zoals zitting nemen in de sponsorcommissie. Tevens ben ik stadionspeaker voor de wedstrijd en verzorg de uitreiking van “Man of the match” na afloop van de wedstrijd.

Wat is in jouw ogen de belangrijkste taak van een masseur buiten het fit houden van spelers:

[Afbeelding] 
Je bent een soort Dr.Phil en een people manager voor heel de groep. Diverse vragen, meningen, relatieproblemen (vrouwen) deze problemen worden besproken op de behandeltafel. Ook belangrijk! Horen, zien en zwijgen..al is zwijgen voor mij wel lastig… haha. Vorige maand heb ik samen met Nick van de Heuvel, oud speler van PSV/av, een reünie georganiseerd voor PSV/av seizoen 2000-2010.. De opkomst was geweldig. Als je ziet dat je door de oud spelers gewaardeerd wordt als masseur maar vooral als mens, dan weet je dat je het nog niet zo slecht hebt gedaan in de afgelopen jaren.

Welke clubs heb je tot nu toe onder je hoede gehad:

Twee jaar UNA, prachtige club. Negen jaar PSV/av, mensen snappen niet dat je daar een leuke tijd kunt hebben, maar ik heb het altijd uitstekend naar mijn zin gehad en kom er graag over de vloer. Volgende week mogen we weer op bezoek op de Herdgang. En inmiddels voor het 6e jaar Marvilde, club zit in mijn hart.. Tevens ben ik nog af en toe nog aanwezig bij de oud profs van Legendary PSV.

Hoe ben je bij Sv Marvilde terecht gekomen als masseur van het 1e elftal:

Door een meningsverschil met de voorzitter van PSV/av had ik besloten om PSV/av met gemende gevoelens te verlaten. Jammer, want ik had het na negen jaar nog prima naar mijn zin bij PSV. Elftalleider Patrick Heijnen en de toekomstige trainer Bram Louwers van Marvilde hadden me benaderd om naar Marvilde te komen. Na enkele gesprekken waren we rond. Iedereen verklaarde me voor gek maar ik heb nog geen seconde spijt gehad om naar Marvilde te gaan. Als je ziet waar de club nu staat, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik toen de juiste keuze heb gemaakt.

Wat is je geheim als masseur en waarin onderscheid je jezelf:

Allereerst moet hij of zij vooral verstand van zaken hebben omtrent het medische gebeuren. Spelers prikken daar doorheen. Mensenkennis is erg belangrijk. Iedereen is anders. Allochtonen spelers moet je anders benaderen dan “Hollandse” spelers. Waar ik mezelf in onderscheid? Ik denk dat ik goed met mensen om kan gaan en een aanspreekpunt ben voor veel spelers en oud spelers. Met diverse oud spelers heb ik nog steeds uitstekend contact en vragen me nog wel eens om advies over clubs of medische zaken.

[Afbeelding]                                             (Willem Lokhorst in zijn jonge jaren met Luc Nilis op de bank)
Mening:

Sv Marvilde: Kan me geen betere club wensen, alleen mag de gemeente onderhand wel is iets gaan doen aan de kleedlokalen.

Koffie:
 Een week geen koffie drinken en je langdurige liesklachten verdwijnen als sneeuw voor de zon…….Of mij bellen natuurlijk… haha.

Adidas:
 Wil je achillespees blessures voorkomen? Koop dan vooral geen ADIDAS schoenen. Copa Mundial en Worldcup zijn echt drama schoenen voor de achillespees zonder een verhoging in de hak.

Prestaties 1e elftal:
 Helaas een vrije val gemaakt met enkele nederlagen. Voordeel is nu dat het alleen maar beter kan gaan.

Discipline bij spelers na een blessure:
 Goed.. ook dank aan de grote betrokkenheid van onze fysio Alex Scheepers die vanaf dit seizoen ons iedere dinsdag bijstaat.

Bram Louwers:
 100% voetbaldier, mooie mens, maatje. Kan er mee lezen en schrijven. En hij heeft een hele charmante vrouw die niet met mij mee mag rijden naar uitwedstrijden…. haha. Bram is nogal jaloers aangelegd.

Spelersgroep:
 Geweldige groep. Hou van die mannen. Maar dat we weten ze wel. Al missen we in het veld wel is een “poetser” die die zaak scherp kan krijgen.

Amateurvoetbal:
 Kan niet zonder het spelletje, maar ik ga over enkele jaren stoppen om met mijn maatje Henk Verkuilen eindelijk is te gaan tennissen..

Amateurvoetbaleindhoven:
 Kijk er iedere dag op, prima website voor onze amateurvoetballers, al vind ik de discussie in de fanbox af en toe te ver gaan.. Het is maar een spelletje.

Tot slot:

Wat is je levensmotto: Genieten, iedere dag als het kan. Het leven kan zomaar voorbij zijn. Alleen wil mijn bankrekening af en toe niet meewerken om alles te realiseren… haha.

Meest opvallend persoon ‘langs de lijn’:
 Henk van Erp, elftalleider van Gestel, een icoon binnen onze spelersgroep van Marvilde.

Wie zal je willen graag zien in deze rubriek ‘langs de lijn’: 
Erwin van Oudenhoven oud speler en elftalleider van UNA.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?