Langs de lijn met: Victor Verwijst (Nieuw Woensel)

Deel dit bericht via:


We zijn eerder dit jaar van start gegaan met Willem Lokhorst (masseur sv Marvilde ) en Erwin van Oudenhoven (elftalleider 1e elftal vv UNA). Van Oudenhoven gaf in zijn interview aan graag Victor verwijst te willen zien in deze rubriek.

Destijds was Victor nog volop actief als bestuurslid van Nieuw Woensel, maar heeft voor dit seizoen zijn taken neergelegd wegens tijdgebrek. Toch gaan we Victor in deze rubriek belichten. De oud 1e elftal speler heeft voldoende meegemaakt binnen de club. In het tijdperk van trainer Jan Paaymans kende Victor grote successen. Met diverse promoties en het bereiken van de finale KNVB Beker waarin Nieuw Woensel nipt verloor van zaterdag hoofdklasser Achilles Veen. Deze finaleplaats gaf recht op deelname aan de Amstel Cup, het grote KNVB Beker toernooi. Nieuw Woensel werd als 3e klasser gekoppeld aan FC Eindhoven, Fortuna Sittard en Roda JC. Mooie avonturen voor Verwijst die na zijn loopbaan de club altijd trouw is gebleven en veel heeft betekend voor de club. Voldoende stof om een aantal vragen te stellen aan Victor over de periode Nieuw Woensel.

Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Victor Verwijst 47 jaar oud en ben alweer 20 jaar getrouwd met Belinda en ik heb een zoon van 18 jaar oud, genaamd Davey . Ik ben werkzaam als Quality controller bij metaalbedrijf Mevi in Helmond.

Hoe lang ben je actief verbonden geweest aan Nieuw Woensel:

In 1976 ben ik lid geworden en daarna heb ik alle jeugdselecties doorlopen en vanaf 1989 bij het 1e elftal gekomen. Na meer dan 350 wedstrijden in het 1e elftal te hebben gespeeld ben ik op mijn 38e verjaardag in 2006 gestopt na de promotiewedstrijd Hulsel – Nieuw Woensel, die we helaas verloren. Daarna heb ik nog een jaar in het 2e gevoetbald maar ik kreeg steeds meer blessures waardoor ik helmaal gestopt ben in de selectie. Daarna nog een aantal wedstrijden geprobeerd bij een lager elftal met vrienden maar ook dat ging niet meer door heup en knieproblemen. Ondertussen in 2013 een nieuwe rechterheup en recent in maart 2015 een nieuwe linkerknie gekregen en dan zeggen ze dat sporten gezond is.... hahaha. In 1976 ben ik dus begonnen bij Nieuw Woensel wat betekend het dat ik volgend jaar alweer 40 jaar lid ben van deze mooie club.

Je hebt aangegeven te stoppen als bestuurslid van Nieuw Woensel. Blijf je wel 'actief' verbonden aan de club:
Na gestopt te zijn als actief speler werd ik in 2008 gevraagd door Jan Vermaas of ik interresse had om in het bestuur te komen aangezien ik al zolang bij de club ben en alles en iedereen ken en wist hoe alles reilde en zeilde bij Nieuw Woensel.

Ik begon als lid in de technische commissie samen met nog een 'Nieuw Woensel coryfee' Henk Magendans en ik ben toegetreden in de kantine commissie. Omdat de club steeds groter werd met meer lagere seniorenelftallen ben ik vanaf 2011 ook wedstrijdsecretaris voor de senioren geworden. Dit heb ik met groot plezier gedaan, maar omdat ik het steeds drukker op mijn werk kreeg heb ik besloten om vanaf dit seizoen te stoppen met de bestuurlijke functies, er zijn gelukkig verschillende mensen opgestaan binnen de club die mijn functies hebben ingevuld. Het is wel de bedoeling dat ik bij de uitwedstrijden van het 1e elftal van Nieuw Woensel samen met Leo Kantelberg en Mario Evers als bestuur vertegenwoordigers naar de bestuurskamers ga van onze tegenstanders, dit deed ik trouwens al .

Hoogtepunten als voetballer. Een hoogtepunt hebben we al vermeld in de intro, maar er zijn ongetwijfeld veel meer:

Nadat het 1e elftal in 1988 naar de 3e klasse promoveerde ( na 3 promoties op rij vanaf de 2e klasse pielekesbond zoals Jan Paaymans altijd zei ) sloot ik een jaar later aan bij de selectie. Nadat ik vast in het 1e speelde heb ik vele hoogtepunten gekend met verschillende periodetitels. Daarnaast natuurlijk de bekerwedstrijden waarin ik verschillende keren heb gescoord tegen hoofdklassers als Geldrop en Gemert. Door deze overwinningen behaalde we de bekerfinale tegen zaterdaghoofdklasser Achilles Veen die we nipt verloren. Deze finaleplaats gaf wel recht op deelname aan de landelijke KNVB beker waar we in een poule kwamen met Roda JC, Fortuna Sittard en Fc Eindhoven. De wedstrijden op Kaalheide en in het Eindhovenstadion waren natuurlijk fantastisch om mee te maken en ook de thuiswedstrijd tegen Fortuna was geweldig alleen al omdat mijn directe tegenstander 'een piepjonge' Mark van Bommel was . Ook de wedstrijd voor promotie naar de 2e klasse tegen Boskant -waarin ik scoorde en deze wonnen met 2-0- was een hoogtepunt net zoals alle derbys die ik speelde tegen Nuenen, Rood Wit V, Marvilde, PSV/av, Gestelse Boys en WVVZ . Maar ik mag natuurlijk ook ons jaarlijks trainingskamp met de selectie niet vergeten dat altijd plaats vond in het 1e weekend na nieuwjaar.

Dieptepunten als voetballer:
Dat zijn natuurlijk de verloren promotiewedstrijden zoals tegen Mierlo Hout in 1994. Op het veld van Heeze verloren we deze 'zeer ten onrechte' in de verlenging. Mierlo Hout had geen nauwelijks kans en verdedigde alleen maar en toch verloren we door een van richting veranderd schot . Daarnaast het puntenaftrek die we kregen voor een vechtpartijtje die door de tegenstander 't Groenwoud werd veroorzaakt, waardoor het kampioenschap op één punt miste. De dood van trainer Jan Paaymans in 1999 is het grootse dieptepunt natuurlijk. Jan werd in 1999 vermoord na een roofoverval in zijn sigarenwinkel in Tilburg. Dat had een hele grote impact op onze vereniging en vooral op de spelers omdat Jan een vaderfiguur voor ons was. Ik heb Jan al vanaf 1985 als trainer gehad binnen de club. Eerst bij de A1 en vervolgens bij het 1e elftal waarin hij me liet debuteren als A1 speler.


Hoogte en dieptepunten als bestuurslid:

De hoogtepunten zijn natuurlijk de promoties van het 1e elftal. Vier jaar op rij van de 5e naar de 1e klasse en de daarbij behorende feestjes. Ook de groei van de vereniging vind ik een hoogtepunt. In 2006 stond de club op het punt om de stekker uit de club te trekken omdat er nog maar 5 senioren elftallen waren. Toch stonden er verschillende mensen op die er in geloofde waardoor de club weer tot leven werd gebracht. Als je ziet dat de club nu 500 leden heeft verdeeld over 17 jeugdelftallen waaronder 5 meisjeselftallen en 10 senioren en 1 dameselftal, dan mogen we zeggen dat we het aardig doen op dit moment.

De dieptepunten is de onnodige degradatie uit de 1e klasse en onze accommodatie waaronder onze velden. Deze is niet 2e klasse waardig en ook te klein voor onze leden. Afgelopen jaren hebben we daarover verschillende gesprekken gevoerd met de gemeente. Maar elke keer kregen we te horen dat de Gemeente niets doet. Als je dan bedenkt dat er toch verschillende jeugd en seniorenelftallen bij Nieuw Woensel willen komen voetballen maar wij een ledenstop moeten invoeren van de gemeente omdat het sportpark niet voldoet. Dit alles is voor de club een struikelblok gezien de jaarlijkse kosten elke keer omhoog gaan.

Mening
Nieuw Woensel: Mijn clubke waar ik elke zondag met veel plezier na toe ga! Een club die echt leeft door de bovengenoemde mensen waardoor er weer elke zaterdag en zondag volop te genieten valt binnen en buiten de lijnen.

Tweede klasse:
Een mooi niveau voor een club als Nieuw Woensel zeker met dit elftal. Alleen niet qua accommodatie, soms schamen we ons echt voor de gasten. Dit seizoen wordt natuurlijk een mooi jaar met alle derbys die gespeeld gaan worden, ik kijk er echt naar uit en ga weer veel bekenden zien .

Prestaties 1e elftal:
Ik verwacht dat we in de top 3 gaan eindigen maar ik hoop natuurlijk op een kampioenschap of een periodetitel. De eerste twee wedstrijden zitten erop en we hebben drie punten, dat hadden er zes moeten zijn!

Rick Kantelberg:
Is mijn ploeggenoot nog geweest bij het 1e elftal waardoor ik hem natuurlijk goed ken. Rick is begonnen als hoofdtrainer halverwege seizoen 2011/12 na het ontslag van Mustafa Peljto en is nu voor het 4e jaar hoofdtrainer. Een jonge rustige trainer die hier de kans kreeg om te beginnen aan zijn trainerscarrière. Rick heeft deze kans met beide handen aangepakt en heeft zich de afgelopen jaren goed heeft ontwikkelt met als resultaat drie promoties en ervaring op een goed niveau .

Ad Visser:
Een enorme fanatieke en gedreven man tijdens trainingen en wedstrijden en daarbuiten een fantastische en gezellige vent. Is in 2008 als speler gekomen bij Nieuw Woensel en heeft tot zijn 44e jaar in het eerste elftal gespeeld. Is daarna assistent- trainer geworden, eerst met Trevor Pattenden daarna met Peltjo en toen met Rick. Ik hoef niet te zeggen dat hij heel belangrijk is voor Nieuw Woensel. Ad heeft Nieuw Woensel weer op de kaart gezet samen met onze trainers. Ad is een echte Nieuw Woensel jongen geworden net als heel de familie Visser die elke zondag steevast langs de kant staan. De vader van Ad is tevens jarenlang leider van het 2e elftal geweest.

Spelersgroep:
Er zijn 10 nieuwe spelers gekomen en wat ik tot nu toe gezien heb is het een leuk elftal met technisch vaardige spelers. Een elftal wat voor mekaar wil werken met samenhorigheid, zoals de afgelopen jaren al het geval was. De kantine zit zondags na de wedstrijd altijd goed vol en heel de groep blijft altijd lekker hangen na de wedstrijden .

Amateurvoetbal:
Ze zeggen altijd 'vroeger' maar volgens mij was in onze tijd het niveau van de 2e en 3e klasse toch hoger en waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Nu zie je toch vaak dat 2 of 3 ploegen er boven uit steken en vroeger deden 5 tot 7 ploegen nog mee voor de titel .

Amateurvoetbaleindhoven:
Fantastische up to date site die het amateurvoetbal in deze regio veel aandacht geeft en waar ik elke dag wel een paar keer op kijk.

Tot slot
Wat is je levensmotto: Alles komt goed

Meest opvallende figuur 'langs de lijn':
Leon van de Sanden , mensen die hem kennen (wie kent hem niet haha ) weten wel wat ik bedoel en natuurlijk Bart Roggen, die elke thuiswedstrijd komt kijken en na de wedstrijd de microfoon pakt .

Wie zal je graag willen zien in deze rubriek 'langs de lijn':
Toine Asveld van vv Acht . We hebben nog bij elkaar op school gezeten en naderhand verschillende keren tegen elkaar gevoetbald. Het is altijd gezellig als we een bierke pakken in de kantine. Is ook al zijn hele leven lid van vv Acht en is nu volgens mij de vlagger en leider bij het 1e van Acht.

 

 
 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?