Langs de lijn met: Mart Schriks (vv DBS)

Deel dit bericht via:


In deze rubriek belichten we voetballiefhebbers die naast de hoofdrolspelers van het 1e elftal een belangrijke rol spelen binnen de club. In de vorige editie was het Gert-Jan van Doormalen, vicevoorzitter van vv Riethoven, die zijn verhaal over het voetballeven van zijn club etaleerde. Deze keer is het de beurt aan Mart Schriks van vv DBS.
Mart is al jarenlang verbonden aan de club. Hij beheert samen met zijn vriendin de kantine van vv DBS en hij is wekelijks actief als grensrechter/leider van het 1e elftal. We kennen Mart als een gedreven persoon waarin sportieve prestaties bij het 1e elftal hoog in vaandel staan.


vv DBS werd in 2014 onder het bewind van trainer Marco van den Braken kampioen in de 5e klasse. Na een verblijf van een aantal jaren in de kelder van het amateurvoetbal promoveerde de club uit Meerhoven eindelijk naar de 4e klasse. Een groeiende club met meer dan 1000 leden hoort dan ook minimaal op dit niveau te spelen. DBS is nu bezig aan haar derde seizoen in de 4e klasse. Maar de ambities liggen duidelijk richting de 3e klasse.

Met de nieuwe trainer Bram Louwers aan het roer begon DBS aardig aan de competitie. Maar na de goede start presteerde DBS tussentijds wisselvallig waardoor het de strijd om het kampioenschap uit het oog verloor. Unitas'59 en Mulo gaan uit maken wie er kampioen wordt en voor DBS is zaak om de huidige 3e plaats in de competitie vast te houden om zodoende deel te nemen aan de nacompetitie. Gaat het DBS lukken om daadwerkelijk de nacompetitie te halen, we vragen het aan Mart.

Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Mart Schriks, ik woon samen met vriendin Saskia in Eindhoven en ben 55 jaar oud. Ik ben zelfstanding ondernemer, Schriks Transport Service. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam, een echte Feyenoorder dus.
Vanaf mijn 6e jaar in de jeugd gevoetbald in Rotterdam . Vanaf mijn 11e jaar bij DVS in Aalst. Enkele jaren actief geweest in de zaal bij o.a Hooghuis Sport en bij KW Marco Fit en Peter Langhout Reizen. Bij de senioren actief geweest bij RKSV Heeze waarmee gepromoveerd naar de 3e klasse . Op mijn 30e gestopt met voetballen i.v.m. mijn werk .

Hoe lang ben je actief binnen vv DBS:
Ik ben sinds 2007 verbonden aan de club als grensrechter van het eerste elftal. In 2010 ben ik noodgedwongen trainer geworden van het 2e elftal om vervolgens in 2011 weer aan te sluiten bij het 1e elftal als grensrechter. Naast de betrokkenheid bij het 1e elftal fluit ik op zaterdag de jeugd en later op de middag de veteranen van DBS. Ook beheer ik mede (vrijwillig) de kantine en ben ik direct betrokken bij diverse activiteiten zoals het kindercarnaval wat jaarlijks een hoogtepunt is.

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe sinds je actief bent voor de club:
Uiteindelijk het kampioenschap in 2014 waardoor we promoveerden naar de 4e klasse met Marco van den Braken en Richard Antonis als trainers . Een hoogtepunt waarvan we op dit moment de vruchten van plukken en hopen via de nacompetitie te promoveren naar de 3e klasse.

Wat zijn daarentegen je dieptepunten:
Binnen DBS geen, maar privé het verlies van drie naaste familieleden in zeer korte tijd.

Meest bijgebleven trainers (en waarom):
Johan van Bijsterveld die nu actief is binnen de TC van Achilles Veen. Toptrainer! Een man met visie en persoonlijkheid zowel op als naast het veld . Samen met zijn assistent Jeroen van de Berk was het een duo met veel bagage . In de 3e klasse menig team van de mat gespeeld.

Meest bijgebleven voetballers (en waarom):
Jorg van Uden en Tommy Weber. Twee jongens uit Den Bosch, sfeermakers eerste klas die ook nog eens goed konden ballen.

MENING

Vv DBS:
Een mooie club met een geweldig sportpark . Inmiddels bijna 1200 leden waaronder veel jeugd. Na wat mindere jaren ondertussen een financieel gezonde club mede dankzij enkele oud bestuursleden. Ook onze Hoofdsponsor 'Brouwers Reklame uit Son'die al enkele jaren ons clubje trouw blijft, mogen we niet vergeten.

Prestaties 1e elftal:
Op dit moment staan we op een verdienstelijke 3e plaats die we zeker vast moeten houden om via de nacompetitie te kunnen promoveren, we moeten de mouwen wel opstropen om dit te realiseren. Ben er wel van overtuigd dat dit met Bram Louwers en Richard Antonis gaat lukken.

Is DBS rijp voor de 3e klasse en zie je kansen daarvoor in de nacompetitie, mocht die behaald worden:
Mochten we de nacompetitie halen en promoveren dan moeten we met deze selectie ons zeker kunnen handhaven in de 3e klasse . Ondertussen zijn er zijn enkele jeugdspelers aangesloten die al minuten hebben gemaakt. Met deze jongens zal de selectie in de komende jaren versterkt worden.

Marco van den Braken:
Goede trainer en vriend die het zeker niet makkelijk heeft gehad. Maar samen met Richard Antonis toch het kampioenschap en promotie naar de 4e klasse heeft gerealiseerd. Marco bedankt.

Amateurvoetbal:
Het blijft een hekel punt , de vrijwilligers. Zonder hen heeft een club als wij het moeilijk met zoveel leden . Clubbinding is een belangrijk issue.

Amateurvoetbaleindhoven:
Up to Date, een prima site met interessante onderwerpen wat een goed verlengstuk is van het amateurvoetbal in onze regio . Een site die ik dagelijks bekijk.

TOT SLOT

Wat is je levensmotto:
Geen woorden maar daden. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Wat is nog je grootste wens als we praten over vv DBS:
Promotie naar de 3e klasse met doorstroming van goede jeugdspelers naar de selectie.

Wie zou je graag willen zien in deze rubriek 'langs de lijn':
Nick van Breemen Assistent-trainer van Waalre 1 .

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Ronald Dekkers
28 maart 18:56
Hey Dun Mart,
Nou ja kan dat dun er beter aflaten haha. Altijd goed dat de grensrechter met de reserve bal onder zijn shirt loopt. Ja je bent idd een echte clubman en denk dat elke club blij moet zijn met mensen zoals jij. Goed dat je de kantine runt, want ja je bleef toch al altijd als laatste in de kantine dus ja dan kan je hem maar beter runnen ook haha. Nou mart hopelijk blijf je nog lang betrokken bij dit mooie cluppie.
groetjes vanuit Canada
Ferry
28 maart 7:05
geweldig duo die Sas en Mart......meer dan goud waard voor de club!!
Hoop dat DBS nog heel lang van jullie inzet, passie, en plezier kan blijven genieten!!!