Langs de lijn met: Gertjan v Doormalen (Riethoven)

Deel dit bericht via:


In deze rubriek belichten we voetballiefhebbers die naast de hoofdrolspelers van het 1e elftal een belangrijke rol spelen binnen de club. In de vorige editie was het Hans van de Leur, oud voorzitter van Oirschot Vooruit, die zijn verhaal over het voetballeven van zijn club etaleerde. Deze keer is het de beurt aan Gertjan van Doormalen van vv Riethoven.

Gertjan zet zich wekelijks in voor de vereniging, dit op allerlei fronten. Zo is hij actief binnen de TC van Riethoven en daarnaast vervult hij de taak van vicevoorzitter. Volgens ingewijde is vv Riethoven 'zijn lust en zijn leven'.


Riethoven kwam de afgelopen seizoenen uit in de Kempische 4e klasse, waar bijna iedere week een derby op het
programma staat. Dit seizoen komt Riethoven -na degradatie in het afgelopen seizoen- weer uit in de 5e klasse. Een groot verschil in niveau en entourage rondom de wedstrijden. Het is van belang voor de club dat ze snel terugkeren in de 4e klasse. Tivoli lijkt in de in de klasse E een maatje te groot, Riethoven staat op de 2e plaats met vier punten achterstand op de Eindhovenaren. De competitie is nog lang, maar gaat Riethoven zich nog mengen in de strijd om het kampioenschap, we vragen het aan Gertjan.

Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Gertjan van Doormalen 46 jaar al 21 jaar getrouwd met Yvonne en vader van Sten spelend in de JO-19 en Rens spelend in de JO-15-1. Algemeen Directeur van de i-LEVEL Group een Cloud service provider die zeer binnenkort verhuisd naar een prachtig pand in Eindhoven op het Flight Forum.

Zelf al bijna 40 jaar lid van vv Riethoven. De jeugd doorlopen van F t/m A jeugd en daarna jaren in het 1ste team gespeeld en later via Riethoven 4 afgezakt naar de Veteranen. Door blessures helaas moeten stoppen met het mooie spelletje. Via leider van het 1ste team, leider van het 4de team uiteindelijk in de begeleiding van de jeugd terecht gekomen en daar zowel de teams van Sten en Rens enkele jaren begeleid en getraind. Vanuit de interesse in de jeugd ook als jeugdvoorzitter actief geweest. Nu dus bestuurslid TC en vicevoorzitter

Hoe lang ben je actief binnen vv Riethoven:
Ik ben vanaf mijn 7de (vroeger mocht je niet eerder bij het voetbal) actief bij vv Riethoven dat is dus al 39 jaar.

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe sinds je actief bent voor de club:
Er zijn diverse hoogtepunten. Als speler het kampioenschap met het 2de en de promoties met het 1ste team. Als trainer/leider van de diverse jeugdteams de vele kampioenschappen en als bestuurder natuurlijk ons geweldig 75 jarig jubileum.
Wat ik echter het absolute hoogte punt vind bij een club als vv Riethoven is de grote betrokkenheid van de vele vrijwilligers. Dat is echt fantastisch!

Wat zijn daarentegen je dieptepunten:
Dieptepunt is de degradatie vorig jaar uit de Kempische 4de klasse. En het wegvallen van enkele zeer gewaardeerde clubmensen. vv Riethoven is hier afgelopen jaar hard door geraakt.

Meest bijgebleven trainers (en waarom):
Met stip op 1 staat Harry van Elderen. Harry was een trainer die het team echt beter liet voetballen en mij als speler ook beter heeft gemaakt. Zo stonden we ooit met 0-2 achter in de rust en wisten we na wat omzettingen door Harry met 4-2 te winnen. En dat was geen toeval. Dat was echt de trainer Harry die iets kon toevoegen. Jammer genoeg heeft de gezondheid van Harry een 2de succesvolle periode bij vv Riethoven in de weg gestaan.

Meest bijgebleven voetballers (en waarom):
Er zijn veel voetbalvrienden die mij na aan het hart staan. Laatst zijn we nog met 10 man naar Londen geweest om 2 premier league wedstrijden te bekijken. Maar als ik echt iemand moet noemen dan is het Jeroen Stevens mijn kameraad. Jeroen heeft vanaf de F jeugd samen met mij gevoetbald en wij wisten elkaar blindelings te vinden in en buiten het veld.

MENING

Vv Riethoven:
Op afstand de mooiste club van Nederland. Alle vrijwilligers die zich wekelijks inzetten is een groot goed wat al jaren wordt bewaakt door de cultuur binnen de club. De club zijn we met z'n allen. Spelers, supporters, commissies en bestuur. Een geheel waarvan ik graag deelgenoot ben.

Prestaties 1e elftal:
Dit jaar doet het 1ste team het uitstekend. Ook de spelers dragen bij aan de club cultuur en velen van hen zijn ook vrijwilliger. Dit maakt ook dat er wekelijks een grote (af en toe te kritische) supportsschare bij zowel thuis- als uitwedstrijden aanwezig is. Ik ga altijd met veel plezier kijken en wens ze alle succes toe.

Speelt vv Riethoven komend seizoen weer in de 4e klasse:
Absoluut. Wij horen in de 4de klasse en gaan er alles aan doen om daar terug te keren. We hebben echter enkele geduchte concurrenten welke we niet mogen onderschatten.

Sander Bosch:
Sander is een jonge ambitieuze trainer die de lat voor hem zelf, de spelers en iedereen die iets bijdraagt aan de selectie erg hoog legt. Maar dat is ook zijn kracht. Hij bereid alles minutieus voor en komt daardoor zelden voor verrassingen te staan. Wij hebben hem de kans gegeven om in de wereld van senioren voetbal als trainer te starten. Ik ben er van overtuigd dat Sander een nog betere trainer is geworden door zijn ervaringen bij vv Riethoven. Sander gaat het helemaal maken als trainer. En ik wil deze gelegenheid aangrijpen om hem te bedanken voor alles wat hij tot nu toe voor onze club heeft gedaan en voor wat hij de rest van het seizoen nog gaat doen.

Amateurvoetbal:
Hier zijn wekelijks heel veel mensen in betrokken. Voetballers, bestuursleden vrijwilligers, supporters en scheidsrechters. Wat mijn wens zou zijn voor het complete amateurvoetbal is dat mensen meer respect voor elkaar en voor de scheidsrechters hebben. Het is maar een spelletje. Iedereen doet het voor zijn plezier zorg dat we dat niet uit het oog verliezen.

Amateurvoetbaleindhoven:
Een website die voor iemand uit de regio die het voetbal een warm hart toedracht een onmisbaar iets is. Mooi dat er mensen zijn die ook op deze manier een steentje bijdragen aan de beleving van het voetbal. Complimenten !

TOT SLOT

Wat is je levensmotto:
Ik ben Bourgondiër in hart en nieren en kan erg genieten van gezelligheid. Vergeet daarom niet op zijn tijd een stukje ontspanning te nemen en ga iets leuks doen met vrienden of het nou op en rond het voetbalveld is of in de plaatselijke horeca of thuis op de bank met een goed glas. Geniet met volle teugen.

Wat is nog je grootste wens als we praten over vv Riethoven:
De grootste wens is dat ons mooie clubje de grootsheid van de vele vrijwilligers niet uit het oog zal verliezen en dat ook de jeugdige bijdrage in dit geheel blijft zoals hij nu is.

Wie zou je graag willen zien in deze rubriek 'langs de lijn':
Winand van Maasakkers van ZSC. Een echte clubman bij onze buren uit Westerhoven. 

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Hans Bierens
17 januari 13:02
Gertjan, mooi podium voor je! Prachtig verhaal. 20 jaar geleden mocht ik dankbaar kennismaken met 'de gouden generatie' van de vereniging. Toen straalde het team al de warmte uit die nu nog in alles voelbaar is binnen de vereniging.