Laconiek UNA in Veghel genadeloos afgestraft

Deel dit bericht via:


(door Thieu Vlemmix) Wanneer ik de afgelopen dagen s’morgens vanuit mijn slaapkamer uitkeek over de rotonde van de Heerbaan, dan zag ik ze onderdoor weer in toenemende mate voorbij fietsen, de jonge vaders met een -meestal leeg- kinderstoeltje achter op de bagagedrager; energiek trappend op weg naar hun werk. Een teken dat de meeste vakanties er op zitten. Dus hopelijk ook geen krantvullingen meer, zoals: ‘dertiende vriend voor Sylvie Meis’, of ‘monument van Wilhelmina roest weg’ of ‘student Delftse Sociëteit valt van balustrade’(alsof dat niet al honderden keren gebeurd is). Nee, het wordt de hoogste tijd om ons weer bezig te houden met de belangrijkste dingen des levens, zoals het amateurvoetbal.

Na een wisselvallige oefenperiode, gevolgd door de jammerlijke uitschakeling voor de KNVB beker vorige week in Nijkerk, trapt UNA in Veghel af tegen Blauw Geel ’38.

Twee bijzondere details springen daarbij vooraf in het oog: Sander van Weert, de afgelopen vier jaar in Zeelster dienst hoog gewaardeerd als rechtsback, komt nu uit voor Blauw Geel. Maar helaas, van een interessante confrontatie met onze linkerspits Nick Tielemans komt op deze zaterdagavond niks terecht; de sympathieke verdediger is zopas gestopt. Dan is er ook nog de bijna vergeten Tom Dekkers. Bijna…maar insiders weten dat de Veldhovenaar (!) van 26 jaar op de rand van het voorbije transferseizoen nog net de overstap van Geldrop naar Veghel maakte. En ze herinneren zich ook, dat de centrale verdediger van 2014 tot 2016 uitkwam voor UNA. Als blessures hem terug werpen, vertrekt hij daarna naar De Valk. Vandaag een weerzien, want de tegenwoordige fysiotherapeut speelt wèl. Maar eerst wat over de opstelling van UNA. Om te beginnen is er het doelmannen verhaal. Yannick Derix (prima goalie afgelopen seizoen) en Bart Tinus (nieuw, en met grote reputatie naar Zeelst gekomen) zouden strijden om een plek onder de lat. Echter, ze raakten allebei al in het begin van de voorbereiding geblesseerd. En ze zijn nog altijd niet fit. Geen nood, UNA heeft keepers genoeg. Dus staat nummer drie in de pikorde, Jesper Maes (21) -evenals tijdens de voorgaande wedstrijden- in doel. Hij doet het goed en hem valt vandaag niets te verwijten.

Verder, in het verdedigingscentrum de jongste van het gezelschap, Joey Verhoeven. In de middenlinie heeft coach Demin de sterke tandem van vorige week gehandhaafd: Lex van Dijk gekoppeld aan Thomas Horsten.

Vedetten geven niet thuis
Aanvallend beschikt UNA op papier over veel kwaliteit. Van namen als Brian Boogers, Rob van Boekel, Nick Tielemans en Mart van de Gevel loopt bij veel managers van andere Derde Divisionisten het kwijl uit de mond. Maar als UNA’s ‘vedetten’ het op hun gemak menen af te kunnen, dan komen wat minder bedeelde ploegen als Blauw Geel ’38 met vechtlust als belangrijk wapen een heel eind. Sterker, ze zijn dan in staat om dit UNA helemaal over de knie te leggen. Want 3-0 is toch voor UNA – dat alleen het eerste half uur een glimp van de vermeende klasse liet zien - niets meer of minder dan een pak slaag. Een vedette die zich wel een slag in de rondte werkt, levert wel een puike wedstrijd af: Thomas Horsten.

Het kan dus wel, die combinatie. Maar zelfs hij kan vanuit het middenveld in de uitblinkerrol zijn ploeg niet uit het dal helpen. Het falen in de tweede helft van het vorige seizoen door een gebrek aan eendracht en vechtlust, lijkt zich voort te zetten. Hopelijk is die veronderstelling voorbarig. Maar er zal toch snel iets moeten veranderen aan de laconieke houding van de ploeg.                   

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


belangstellende
26 augustus 15:49
Hallo Thieu, Zou je op het einde van je schitterende relaas voortaan de gehele opstelling(met evt,wissels) kunnen vermelden, Verder niets dan lof.
Jhan Mokke
25 augustus 22:37
Als ze nog wilen luisteren en voetballen kan het misschien nog wat worden