Koen van der Heijden wil met Unitas’59 nog één keer verrassen

Deel dit bericht via:


Het duel tussen Tivoli en Unitas’59 werd eerder afgelast, omdat de scheidsrechter bij de warming-up een blessure opliep. Koen van der Heijden, die na vier seizoenen afscheid neemt van zijn Unitas’59, kijkt uit naar het Eindhovense onderonsje. “Na dit seizoen wordt het tijd voor iets anders, maar het zou mooi zijn als ik met een prijsje kan vertrekken. Ik denk dat we een ploeg hebben, die nog wel eens kan verrassen.”

Drie jaar stond Van der Heijden als hoofdtrainer voor de groep, eerst met zijn vader Willie als assistent en nu met Patrick Cissen als zijn rechterhand. “We kennen elkaar van de trainerscursus en het klikte meteen. We vullen elkaar goed aan. Overigens ben ik drie jaar hoofdtrainer, maar in het seizoen dat ik assistent was van Marty van den Tillaar, deed ik ook al zo’n beetje 99 procent van de taken. Dus voor mijn gevoel is dit mijn vierde seizoen als eindverantwoordelijke. Haha! In de zomer heb ik er daarom eens goed over nagedacht wat ik wilde en onlangs heb ik besloten om hier te stoppen.”

Van der Heijden haast zich om te zeggen dat hij het nog steeds uitstekend naar zijn zin heeft bij Unitas’59. “Ik ben vergroeid met deze club. Loop er al vanaf mijn zeven rond. Veel van de spelers in onze selectie zijn ook vrienden. Dit is soms wel handig, maar als je beslissingen moet nemen over wie er wel of niet in de basis staat, kan het ook heel vervelend zijn. In de afgelopen jaren heb ik wel eens jongens teleur moeten stellen, waarmee ik ook bevriend was en ben. Als zij dan vervolgens vertrekken bij de club, is dit niet leuk. Maar ik wist waar ik aan begon, toen ik hier hoofdtrainer werd. Daarbij ben ik conflicten niet uit de weg gegaan.”

Ambitie
Het was voor het bestuur van Unitas’59 drie jaar geleden best een gok om een jonge trainer aan te stellen. “Ik heb me hier kunnen ontwikkelen en zij hebben mij de mogelijkheid geboden om mijn trainersdiploma’s halen. Daar ben ik de mensen van Unitas ontzettend dankbaar voor. Op termijn wil ik ook nog beginnen met de cursus UEFA-A. Mijn ambitie is immers om de top in het amateurvoetbal te gaan trainen en wellicht zelfs als assistent in het betaald voetbal werkzaam te zijn. Ik ben echter nog jong en eerst wil ik nog meer ervaring opdoen bij andere clubs. Vandaar ook dat ik al in een vroeg stadium bekend heb gemaakt dat ik beschikbaar ben. En Unitas kan rustig op zoek naar een opvolger.”

Van der Heijden geeft toe dat hij al veel reacties op zijn naderende afscheid heeft gehad. “Het is nu bekend in de regio dat ik na dit seizoen vrij ben. Bovendien heb ik zelf ook alle tijd om te solliciteren. Ik denk dat we hier bij Unitas’59 iets moois hebben neergezet. In het eerste seizoen werden mijn vader en ik ongeslagen kampioen in de vierde klasse en vorig jaar eindigde we op een mooie vijfde plaats in de derde klasse. Momenteel zijn we soms nog wat wisselvallig, maar tegen koploper SBC gaven we uitstekend partij en we wonnen van Valkenswaard en Sparta’25. Alleen tegen PSV/AV was het ondermaats.”

Knap
De eerste periode is inmiddels vergeven aan SBC en als Unitas’59 iets wil bereiken dit seizoen, moeten wedstrijden als tegen Tivoli eigenlijk wel worden gewonnen. Toch wordt het volgens Van der Heijden zeker geen makkie. “In tegendeel, Tivoli heeft, naar ik heb begrepen, een heel aardige ploeg. Ik heb er alleen maar positieve verhalen over gehoord. Sowieso is het knap als je in twee jaar tijd twee keer promoveert, maar ze blijken ook zeer verzorgd voetbal te spelen. Wel enigszins te vergelijken met ons. Het wordt dus een interessante wedstrijd. Tivoli wil graag uit de gevarenzone blijven en als wij winnen, blijven we meedoen om de bovenste plaatsen.”

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?