Kleurloos gelijkspel voor PSV Vrouwen

Deel dit bericht via:

Het duel eindigt in een doelpuntloos gelijkspel waarbij veel speelsters niet hun niveau haalden. Het gemis van aanvallende krachten Vanity Lewerissa en Vanessa Susanna liet zich voelen.

Slordig spel PSV-zijde
Naast enkele griepgevallen vielen vrijdag de topscoorders Vanity Lewerissa en Vanessa Susanna (voetblessure) af voor de wedstrijdselectie. Eerstgenoemde spits werd uit voorzorg aan de kant gehouden met lichte klachten. PSV Vrouwen startte daarom in een aangepaste opstelling tegen Achilles'29 met een terugkerende Nadia Coolen in de basis. Het gemis van een aantal basisklanten werd al snel duidelijk. Het spel was slordig en opbouwend kwam PSV Vrouwen niet goed uit de verf. De bezoekende ploeg maakte een gedreven indruk en kwam een aantal keer gevaarlijk vrij voor de goal waarbij Angela Christ goed ingreep. Een schot van Kirsten Koopmans was het gevaarlijkste wapenfeit aan Eindhovense zijde. Het niveau van de eerste helft was niet hoogstand. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg.

Aanvallend onmachtig
Na rust werden de kopsterke verdedigers Lucie Akkerman en Aniek Nouwen opeenvolgend in de spitspositie geposteerd. Ook Michelle Henriks werd ingebracht voor extra stootkracht op het middenveld. Waar Achilles'29 via de snelle spits Bonita Theunissen gevaarlijke uitbraken had, kreeg PSV in de slotfase haar beste kansen. Keepster Renate Verhoeven, één van de vier oud-PSV'ers bij Achilles'29, redde bekwaam op een afstandsschot van Melissa Evers. Bij een kopbal van Lucie Akkerman en schot van Jeslynn Kuijpers boden paal en lat hulp. Sisca Folkertsma en Jeslynn Kuijpers vormden de grootste plaag voor Achilles'29 maar konden de ban niet breken voor PSV Vrouwen. Het team speelde een slechte wedstrijd op De Herdgang en kon niet anders dan genoegen nemen met een gelijkspel (0-0). Het puntverlies heeft geen gevolgen voor de stand op de ranglijst, PSV Vrouwen blijft vierde staan.

Opstelling: Christ, Evers, Mourmans, Moorrees, van Schijndel, Kuijpers, Raaijmakers ('65 Hendriks), Folkertsma, Koopmans, Coolen ('56 Nouwen), van de Wetering ('75 Akkerman).

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?