Pinckers aan vooravond van hoofdtrainerschap

Deel dit bericht via:


Pinckers is jarenlang actief geweest als keepers- en assistent-trainer bij verschillende clubs. Het was dan ook een verrassing voor hem toen BES hem benaderde met de vraag of hij interesse had in de functie om de leiding te nemen over het eerste elftal. "Ik werd uit het niets opgebeld. Maar dat overviel mij op dat moment nogal. Ik heb namelijk niet de juiste papieren om hoofdcoach te zijn. Het was dus voor mij een grote verrassing dat er een club uit de vierde klasse mij benaderde." Na een eerste gesprek was het voor Pinckers wel duidelijk dat hij graag aan de slag wilde in Borkel en Schaft. "Het gevoel was na het eerste gesprek al goed. Bij mij speelde namelijk de gedachte dat als ik toch ooit wilde beginnen als hoofdtrainer, dit misschien wel het ideale moment was."

Toch blijft het lastig voor de toekomstige trainer dat hij nog niet in bezit is van de juiste papieren. "Thuis heb ik wel eens geroepen dat het mij wel wat leek om een cursus te gaan volgen zodat ik trainer kon worden. En nu moet dat gaan gebeuren. Het enige probleem is dat dit pas kan in september. Dus we zijn nu met BES samen op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Misschien kunnen we dispensatie krijgen en anders loopt er nog altijd iemand bij de club rond die wel de juiste papieren heeft." Uiteindelijk zal het geen invloed hebben of Pinckers aan de slag gaat bij BES. Hij heeft in ieder geval veel vertrouwen in zijn toekomstige klus. "Ze doen het op dit moment erg goed in de competitie. Ze maken nog kans om te promoveren via de nacompetitie of zelfs via een kampioenschap naar de derde klasse. Het is een goede groep waar voldoende potentie in zit. Daarbij zit het met de gezelligheid goed. Dat merkte ik toen ik met hen carnaval heb gevierd."


Doelman bij UNA
Met zijn nieuwe uitdaging bij BES komt er een zeer waarschijnlijk einde aan de spelersloopbaan van Pinckers. Iets wat hij eigenlijk al een paar jaar geleden had gedaan. "Drie jaar geleden toen ik bij De Valk keepte, had ik eigenlijk al mijn laatste seizoen erop zitten. Maar ieder seizoen heb ik toch vaak nog wel een paar wedstrijden gespeeld bij de club waar ik dan keeperstrainer was." Plotseling was daar UNA die Pinckers benaderde met de vraag om voor de club uit Veldhoven te gaan spelen. "In eerste instantie wilde ik geen nieuw avontuur aan als keeper. Ik dacht dat ik fysiek niet meer in staat was om dezelfde prestaties te leveren zoals ik die vroeger kon leveren toen ik jonger was. Uiteindelijk besloot ik het toch maar te doen en te kijken met de trainingen hoe het mij zou afgaan."

Pinckers werd gehaald om het vertrek van de toenmalig tweede doelman Jorn Wagener op te vangen. Ondanks zijn tijdelijke komst is Pinckers van plan de strijd aan te gaan voor een plekje op de reservebank. "Ik wil proberen om toch op die bank terecht te komen. Maar dat is aan de trainer om dat besluit te nemen. Ik weet mijn rol bij de club en ik zal helpen waar nodig." De periode bij UNA is hoe dan ook erg waardevol voor de 46-jarige doelman. "De Tweede Divisie is een heel hoog niveau. Ik leer heel veel bij de club qua trainingsstof. Iets waar ik zelf de vruchten van kan plukken met mijn toekomst bij BES." Pinckers verwacht zelf dat dit echt het laatste seizoen is dat hij onder een lat is te vinden. "Dat verwacht ik wel, maar ik zeg geen nee op voorhand. En als dat al zou zijn dan is dat bij BES, maar dat zou betekenen dat er drie keepers geblesseerd zijn."

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?