'Vriendschappelijke relatie voor even aan de kant '

Deel dit bericht via:

 

RKGSV en SV Brandevoort onderhouden sinds een jaar of drie een vriendschappelijke band, evenals beide trainers, Jeroen Vermaas en Patrick van Hout. Ieder seizoen wordt gespeeld om de ludieke Groen-Wit cup. Zondag wordt de vriendschappelijke relatie voor even aan de kant geschoven en gaan beide ploegen strijden om de felbegeerde drie punten in de vierde klasse F (Zuid II).

“We hebben na zeven wedstrijden elf punten en als we enigszins willen blijven meedoen om de prijzen, moeten we zondag drie punten meenemen”, oordeelt Vermaas. “Alleen dan haken we aan bij de subtop. Koploper Stiphout Vooruit staat slechts vijf punten voor op ons. Al maak ik me niet de illusie dat we daadwerkelijk kunnen meedoen om de titel of promotie. Dit is trouwens ook helemaal niet onze doelstelling. Nadat we vorig seizoen via de nacompetitie zijn gepromoveerd, is de eerste prioriteit handhaven. Daarmee zijn we goed op weg. We hebben nu twee maal verloren, maar we zijn nog niet weggespeeld.”  

Volgens Vermaas zijn de meeste ploegen heel aardig aan elkaar gewaagd. “MVC en Olympia Boys blijven duidelijk achter, maar verder lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen. Vooraf waren RKPVV, Mariahout en Mifano mijn favorieten, maar deze teams presteren tot nu toe matig, met respectievelijk een zesde, elfde en twaalfde plaats. Ook SV Brandevoort had ik hoger ingeschat, maar ze staan slechts achtste, Een plek onder ons. Alleen daarom al wordt het zondag een beladen wedstrijd. Als we winnen, lopen we weg, anders gaan ze over ons heen. Daarom is het hartstikke zonde dat ik mijn aanvoerder Rainer van Bergen, vanwege een zware enkelblessure maanden kwijt ben. Hij zorgt voor de routine.”

Jong team
Aan het einde van vorig seizoen had RKGSV te maken met nogal wat spelers die stopten (Nick de Loo, Sjoerd Timmermans, Tom Timmermans, Tom Wellens, Tim van Gent, Biek Venhorst, Cas Goenee en Josue Goossens). Bovendien vertrok Bram Waterschoot naar RKSV Nuenen. Hiervoor in de plaats kwamen Daan de Loo (RPC), Roel van Mook (Eli), Rik van Dael (geen club) en Bart van de Pas (lager team). Vermaas: “En dan heb ik ook nog te maken met de blessure van Rainer en de afwezigheid van Gijs Vorstenbosch, die een half jaar op Curaçao verblijft. Kortom: we hebben een relatief jong team, dat het tot nu toe uitstekend doet.”

Vermaas is bezig aan zijn vierde seizoen bij de groenwitten. Hij heeft het er klaarblijkelijk nog steeds prima naar zijn zin. Getuige het voornemen van de club én de trainer om deze overeenkomst met twee seizoenen te verlengen. “RKGSV is gewoon een harstikke leuke vereniging en ik merk dat we in staat moeten worden geacht om een stabiele vierdeklasser te worden. Met wellicht een uitschieter naar boven. Ik hoef hier dan ook niet zo nodig weg. Clubs die vrijkomen, en die ik mag trainen, zijn op dit moment SV Valkenswaard en Unitas’59. Grote verenigingen, waar absoluut meer mogelijk is dan bij RKGSV. Ik ben echter ook heel sfeergevoelig en ik voel me hier thuis.”

Goed toeven
Zondag wacht dus SV Brandevoort. De houder van de laatste Groen-Witte beker. “Die mogen ze nog wel even houden”, lacht Vermaas. “Dan pakken wij zondag de drie punten. Het is een leuke, gezellige vereniging, waar het na de wedstrijd altijd heel goed toeven is in de kantine. Van half drie tot pakweg half vijf zijn we echter even geen vriendjes. Dan telt alleen de winst. Ik denk dat ze daar bij Brandevoort net zo over denken. Zij willen immers graag uit de gevarenzone blijven en hebben daarvoor ook de punten nodig. Ze hebben een goed elftal, met een gevaarlijke spits. En hoewel een routinier als Danny Koevermans lager is gaan spelen, hebben ze nog steeds genoeg kwaliteit om hoog te eindigen.”

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?