Jan Poortvliet staat te popelen!

Deel dit bericht via:

 

In 2005 betrad Jan Poortvliet voor het eerst de voetbalvelden van RKSV Nuenen als trainer van het eerste elftal. Twee jaar lang verbleef Poortvliet bij de club en die samenwerking was behoorlijk succesvol. Nuenen werd kampioen in de tweede klasse en in de eerste klasse bleef de promovendus destijds fier overeind met een vierde plaats op de ranglijst.

Dertien jaar later keert de coach weer terug op Sportpark 'Oude Landen'. En daar heeft de oud speler van onder meer PSV en Roda JC enorm veel zin in. "Er zijn de laatste jaren wel wat aanbiedingen geweest. Vanuit Thailand kwam er twee keer iets voorbij en ook een keer iets in Indonesië. Maar dat wilde ik niet want ik ben teruggekomen voor mijn zoon. Ik ben blij dat ik weer met het spelletje bezig kan zijn en dat kan ik bij Nuenen. En daar heb ik veel zin in."

Nuenen heeft de laatste jaren al meerdere pogingen ondernomen om Poortvliet aan boord te krijgen. "De laatste jaren heb ik met de club verschillende gesprekken gehad. Maar dat ketste dan af omdat ik al een andere club had. Nu werd ik weer gebeld of ik eens langs wilde komen om te praten. En dan zit je aan zo'n tafel met zes anderen en die ken je dan nog uit je eerste periode. En dan de indruk die de club op mij maakt. Dat is er een die voetbal uitstraalt. Dan krijg je vanzelf weer zin om op het veld te staan. Voetbal is altijd mijn lust en mijn leven geweest en ik ben blij dat ik daar weer iets mee kan doen."

Thuiskomen
De terugkeer bij Nuenen voelt voor Poortvliet als een soort thuiskomen. "De sfeer is in al die jaren niet echt veranderd. De club heeft nog steeds een goede jeugdopleiding en een leuke spelopvatting. Het is gewoon een mooie club. En dat gevoel had ik vroeger al en dat heb ik nu weer." Poortvliet en Nuenen zijn een samenwerking aangegaan voor twee seizoenen. Of Poortvliet zijn toekomstige club kan aantreffen in de Hoofdklasse is nog maar de vraag. De club staat, al is het verschil met de andere ploegen minimaal te noemen, op een twaalfde plaats en staat daarmee nog maar net aan de goede kant van de streep om niet in degradatiegevaar te komen. "Het zou natuurlijk leuk zijn om in deze klasse te acteren, maar ik ga hoe dan ook aan deze klus beginnen. Of ik nou Nuenen moet trainen in de Hoofdklasse of eerste klasse, dat maakt voor mij niets uit."

Poortvliet wil bij Nuenen vooral zijn spelers laten ontwikkelen en dat gepaard laten gaan met leuk spel. Hij ergert zich dan ook aan het tactische geneuzel dat de laatste jaren de overhand heeft genomen. "Voetballers zijn in mijn ogen vrije vogels die in een organisatie moeten spelen. Voetbal is een spelletje waar je van moet genieten. De spelers van Manchester City genieten er elke dag van om naar de training te gaan en te spelen. Dat is voor mij voetbal. En natuurlijk spelen die ook met een bepaalde tactiek. Maar ik jaag liever op de bal dan dat ik erachter aan moet rennen."

Over de status van het amateurvoetbal in het algemeen is Poortvliet positief te spreken. "Er is meer dan voldoende kwaliteit. Ook bij de clubs zit genoeg kwaliteit. Je hoeft echt niet ver te gaan om goede voetballers in deze regio te vinden. En wat maakt het uit als ze zestien of zeventien jaar oud zijn. Als ze goed genoeg zijn, staan ze er toch wel. Zij moeten gaan met die banaan en dan komt het resultaat vanzelf."

JVOZ
Na het afgenomen interview werd bekend gemaakt dat Poortvliet deze week aan de slag gaat bij JOVZ (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland). Na het vertrek van Ralph Zegers bij JOVZ is Jan Poortvliet afgelopen week benaderd. Hij begint deze week als trainer van de JO17-1. In 2013 was Poortvliet ook al werkzaam voor de JVOZ.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Smally
13 februari 12:03
Veel succes Jan!