Is een nieuw succesverhaal in de maak voor Oirschot Vooruit?

Deel dit bericht via:

 

De spelers en supporters van Oirschot Vooruit maken mooie tijden mee. Waar de ploeg in mei het kampioenschap in de derde klasse D wist binnen te halen, draait de club nu goed mee in de tweede klasse F. Na tien wedstrijden bezet de club de derde plaats op de ranglijst. Is een nieuw succesverhaal in de maak? We vragen het aan Piet Drijvers, trainer van Oirschot Vooruit.

"Onze start is natuurlijk super verlopen. Hoewel we de eerste wedstrijd tegen Erp nog verloren, begon het daarna beter te draaien. We hebben er wel hard voor moeten werken, maar we hebben een grotere selectie dan vorig jaar." Deze bestaat voor een groot deel uit jonge gretige spelers. "Tweederde van ons team zijn jongere voetballers. De jeugd van Oirschot heeft namelijk veel kwaliteit en zij bewijzen dat ze goed kunnen voetballen. We proberen hen dan ook zo vaak mogelijk te laten ruiken aan voetballen in een eerste elftal. Iedereen komt aan spelen toe maar het plezier staat voorop."

Ondanks de goede resultaten van de afgelopen maanden was het voor Oirschot Vooruit wel omschakelen na de promotie. "De tweede klasse F is echt een hele mooie klasse. Ik vind het een klasse waarin iedereen even sterk is. Er is niet echt een ploeg die er bovenuit springt. Het grote verschil tussen de derde en de tweede klasse is dat de ploegen in onze competitie voetballend beter zijn. Je moet bijvoorbeeld een spits in onze competitie niet veel ruimte geven want dan is de kans groot dat de bal in het net ligt. Ook wordt er door alle ploegen ontzettend veel strijd op de mat gelegd."

Periode zou kunnen
Heel Oirschot hoopt stiekem op een mooi vervolg na de eerste reeks goede resultaten, maar Piet Drijvers blijft voorzichtig. "Aan het begin van het seizoen hebben we afgesproken dat het doel werd om niet te degraderen. Ik denk wanneer je zo'n 34 punten weet te behalen dat je dan veilig bent. Natuurlijk wil ik ook heel graag dat alles zo blijft gaan en wie weet wat er dan mogelijk is. Een periodetitel of een plek bij de bovenste drie zou dan kunnen."

Of Drijvers ook na dit seizoen nog trainer van Oirschot Vooruit is, wordt de komende maanden duidelijk. "We zijn in gesprek met elkaar over hoe we de toekomst voor ons zien. Een langer verblijf bij Oirschot sluit ik niet uit want ik heb het goed naar mijn zin bij deze mooie club. Ik ben een trainer die honkvast is. Een goed gevoel bij de club is voor mij het belangrijkste. En natuurlijk wil ik graag een keer een niveau hoger trainen, maar als dat gebeurt dan het liefste met Oirschot Vooruit."

Zondag wacht hoofdklasser RKSV Nuenen in de 3e ronde van de KNVB Districtsbeker. We zijn benieuwd hoe Oirschot Vooruit zich verdedigt tegen de nummer twee in de hoofdklasse B. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van RKSV Nuenen, aanvang 14.30 uur.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Priscal de Kort
19 november 10:50
Succes heeft te maken met geluk, maar nog meer met visie, grote klasse