Hoogeloon op drempel van kampioenschap in 4F

Deel dit bericht via:


Evenals Hoogeloon, beleeft Yannick Sol een prima seizoen. De 24-jarige middenvelder is een van de sterkhouders van de ploeg van trainer Nik Bierens. “Het gaat inderdaad lekker. We winnen veel en kunnen zondag tegen Vessem kampioen worden. Aan een punt hebben we genoeg, maar we gaan in deze burenstrijd voor de volle winst.”

In aanloop naar deze wedstrijd, die gepland stond op zondag 10 maart, hebben destijds een uitgebreid en diepgaand interview afgenomen met Yannick. Daar gaf de middenvelder aan dat Hoogeloon in de 3e klasse geen slecht figuur gaat slaan mocht het promoveren. Buiten de sportieve prestaties laat Yannick zijn licht schijnen over de privéproblemen die hij enige tijd ondervond en deze met succes heeft afgesloten. Klik hier voor het interview van 6 maart jl.  

Taboe
Op het woord ‘kampioenschap’ rustte lange tijd een taboe binnen Hoogeloon, maar met nog vier wedstrijden te gaan en een voorsprong van tien en twaalf punten op respectievelijk Vessem en Bergeijk, kan de hoop en verwachting op een kampioenschap niet langer onder stoelen of banken worden gestoken. Sterker nog, de blauwwitten hebben komende zondag genoeg aan een gelijkspel om onbereikbaar te worden voor de concurrentie. Tot verbazing van trainer Nik Bierens, die eerlijk toegeeft niet verwacht te hebben dat Hoogeloon al klaar was voor de titel. “Bij de start van de competitie schatte ik Bergeijk en Vessem hoger in. Met name vanwege een bredere selectie.” Is Hoogeloon bij een kampioenschap voldoende in staat om zich in de derde klasse te handhaven? Bierens: “Als we gevrijwaard blijven van (langdurige) blessures en schorsingen, dan kunnen wij ons meten met de meeste ploegen in het rechterrijtje. Onze selectie is krap. Daarom betrekken we talentvolle spelers zoveel mogelijk bij de trainingen en proberen zo de kern te vergroten. En in onze huidige, vrij jonge, spelersgroep zit nog veel rek, daar ben ik van overtuigd.”

Ook voorzitter Wim de Laat is aangenaam verrast. “Meedoen om een periodetitel had ik wel in gedachten, maar het jeugdige elan en de wil om met elkaar iets te bereiken hebben er toe geleid dat we op de drempel staan van het kampioenschap. Daarmee spreek ik meteen een compliment uit aan Nik en zijn staf. Als we het kampioenschap binnenhalen, zijn we qua accommodatie wel klaar voor de derde klasse. Er staat een mooie overdekte tribune en kleedlokalen en kantine zijn op orde. Punt van zorg zijn wel de velden. Met name na de winterstop zijn die niet optimaal gebleken.”

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?