Hoofdklasse B: acht nieuwe opponenten voor RKSV Nuenen

Deel dit bericht via:


Hoofdklasse B
In de meeste klasses zijn er niet zo veel veranderingen te bespeuren ten opzichte van het afgelopen seizoen. Voor de hoofdklasse B is dat wel anders. De hoofdklasse B kent ten opzichte van vorig seizoen maar liefst acht nieuwe teams. Kampioen Groene Ster en periodekampioen Gemert promoveerden, De Meern en VC Vlissingen degradeerden. Daarnaast werd Papendorp in het afgelopen seizoen al vroeg uit de competitie gehaald. Alphense Boys, RKAVV en Leonidas zijn komend seizoen ingedeeld in de hoofdklasse A.

De nieuwkomers zijn AWC, EHC, Juliana’31, Longa’30, Moerse Boys, RKZVC en Silvolde. EHC, Juliana’31, Longa’30 en Moerse Boys komen over uit de eerste klasse. AWC, RKZVC en Silvolde kwamen vorig seizoen uit in de Hoofdklasse A. 

Transfers
RKSV Nuenen heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met vier nieuwe spelers en zag acht spelers vertrekken waaronder sterkhouders Thom van den Donk (SV Valkenswaard), Jamey Raas (Blauw Geel’38) en Riva Kreekels, die zijn geluk gaat beproeven bij het gepromoveerde Gemert.
De nieuwkomers zijn Maiky Fecunda van Helmond Sport, Patrick Philippart van Geldrop, Sander van Kersbergen van SBC en de Hongaar Kelemen Bálint die in zijn eigen land speelde voor VLS Veszprém. Naast de vier nieuwkomers zijn er ook elf jeugdspelers overgeheveld naar de selectie.

Verwachtingen
Wat kan RKSV Nuenen komend seizoen verwachten van de nieuwe opponenten en waar ligt de doelstelling van de club. In het afgelopen seizoen kende RKSV Nuenen een stabiel seizoen. De ploeg van Jan Poortvliet eindigde op de zevende plaats met 37 punten.
RKSV Nuenen heeft een beleid dat zo veel mogelijk eigen opgeleide spelers het vaandelteam moeten bereiken en met deze doelstelling een stabiele hoofdklasser te worden voor de komende jaren.

Om mee te doen om de bovenste plaatsen is voor RKSV Nuenen met het huidige beleid een utopie. In de hoofdklasse zijn er altijd weer ploegen, zoals in het afgelopen seizoen met Groene Ster, Gemert en Halsteren, die budgettair veel meer te bieden hebben.  Neem nieuwkomer Juliana’31, waar de spelers allen een leaseauto rijden van de club. Dan is het verschil al gemaakt.
Maar met Jan Poortvliet aan het roer als trainer en met de vier nieuwelingen en elf talentvolle jeugdspelers kan RKSV Nuenen elke tegenstander weer eens verrassen zoals in het afgelopen seizoen waar kampioen Groene Ster en promovendus Gemert zijn handen vol hadden aan de groenwitten. Groene Ster boekte twee keer een benauwde 1-0 overwinning en Gemert werd thuis met 2-4 aan zegekar gehangen.

Poll
Wat kunnen we dit seizoen verwachten van RKSV Nuenen en wie wordt gezien als voornaamste titelkandidaat in de Hoofdklasse B. 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?