Column Thieu Vlemmix: Paasweekend van UNA

Deel dit bericht via:

Door blessures en een schorsing ontbreken op Paaszaterdag bij UNA drie van de vier verdedigers. Die handicap wordt op de 'Bandert' echter goed opgevangen.

(door Thieu Vlemmix) UNA speelt tegen EVV verre van slecht. Maar de prima rollen van bijvoorbeeld Yoeri Sijbers, Rob van Boekel en Bassou Boulgalgh verdoezelen wel de enige reële optie om in Echt te scoren. Die ligt namelijk tegen deze zwaar verdedigende tegenstander in feite voorin, aan de buitenkanten. Daar moet het gebeuren, wil het blauwwitte blok uit elkaar gerukt worden; dat weten we al zowat een halve eeuw. Maar helaas, dat lukt UNA niet. Aan de rechterkant ontbreekt niet de wil maar wel de klasse. En op links heb ik het bordje niet zien staan, maar toch lijkt er een verbod van kracht richting achterlijn.

Het door menige insider vooraf al uitgetekende doemscenario, namelijk dat een oppermachtig UNA vroeg of laat door een uitval verrast zal worden, treedt na vierenvijftig minuten in werking, door spits Rick Polman (1-0). UNA heeft er dan dus bijna een uur lang labeurswerk richting vijandelijk doel op zitten. De kruisiging voor een gefrustreerd UNA is meteen een feit, want ondanks goeie mogelijkheden zit een doelpunt er niet in. En daarmee holt men steeds verder achter de kampioensfeiten aan.

Niet op gang
Nog geen twee dagen later, met de paaseieren nog maar nauwelijks achter de kiezen, kan UNA maar niet op gang komen. ADO '20 uit Heemskerk wel. Na vijftig minuten staat er 0-2 op het scorebord aan de Hagendoornseweg. Dat is te gortig. Met het schaamrood op de kaken schiet UNA – met luide ondersteuning van 'De Luifel' - eindelijk in de vierde en even later zelfs in de vijfde versnelling. Plots gegrepen door "The Passion' om te winnen, gaan de Zeelstenaren 'erop en erover'.
..penaltykiller Mart v.d. Gevel hier eerder in actie tegen Westlandia...

Mart van de Gevel lobt raak (1-2), knalt er schijnbaar achteloos twee penalty's in en Marc Höcher schiet de frustraties bij zijn ploeg helemaal aan flarden met het eindakkoord: 4-2. Dit spektakel is lang niet gezien. Maar UNA kan het dus nog wel, ook tegen een sterke tegenstander.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?