Hans Bonnema en drie jaar SV Tivoli

Deel dit bericht via:

Bonnema werd in 2016, op het moment dat hij trainer was van RPC, aangesteld als hoofdtrainer van SV Tivoli. In die periode werd de club uit Stratum gezien als het ‘lelijke eendje’ uit het amateurvoetbal.  SV Tivoli was immers jaren op rij steevast terug te vinden in de onderste regionen van de vijfde klasse.  Maar Bonnema zag het avontuur SV Tivoli wel zitten, aangezien hij enkele spelers kon enthousiasmeren voor een overstap, onder wie zijn zonen Luuc, Bart en Gijs. Bonnema stelde een gedegen eerste elftal samen en wist in zijn eerste jaar direct het kampioenschap op te eisen. In zijn tweede seizoen flikte Bonnema het weer en SV Tivoli promoveerde naar de derde klasse. In twee jaar tijd van het ‘lelijke eendje’ naar een plek in de derde klasse

Succes
Mooie ervaringen en veel vreugde heeft Bonnema gekend in zijn periode als hoofdtrainer van SV Tivoli. Maar aan de mooie successen is een einde gekomen. Bonnema heeft op tijd te kennen gegeven dat hij stopt als hoofdtrainer en zag na zijn aankondiging dat bijna het hele basiselftal ook gaat vertrekken. Ondertussen hebben al 24 spelers een andere club gevonden. Zijn drie zonen vertrekken ook bij SV Tivoli. Bart gaat naar amateurs van PSV, Gijs keert terug naar Geldrop en Luuc gaat aan de slag als hoofdtrainer bij VV Gestel.

Nieuwe trainer
SV Tivoli dacht in de persoon van Faysal Bouhoud een nieuwe trainer te hebben gevonden, maar de Eindhovenaar beschikt niet over de vereiste papieren waardoor de overeenkomst de prullenbak in ging. SV Tivoli heeft inmiddels in de persoon oud-prof Marc van Eijk (SC Heerenveen en Veendam) een nieuwe trainer gevonden. 

We stellen Hans een aantal vragen over de belevenissen van drie jaar SV Tivoli en de huidige gang van zaken binnen de club.

Waarom heb je besloten om  te stoppen als hoofdtrainer:
Deze periode was voor mij heel intensief. Naast het trainen, de zaken regelen en het trainer zijn van de selectie koste me veel tijd en energie. Daarnaast heb ik ook nog een eigen bedrijf wat ook behoorlijk wat uurtjes per week kost. Buiten dat…. heb ik wel drie mooie jaren mogen mee maken, met twee kampioenschappen en promotie naar de derde klasse als gevolg. Maar na drie jaar was het tijd om het stokje door te geven aan een nieuwe trainer. Dit heb ik voor de winterstop al aangegeven aan het bestuur en spelers, zodat iedereen wist waar ze aan toe waren. De club had hierdoor ook ruim de tijd om een opvolger voor mij  te vinden.

Hoe kijk terug op de afgelopen drie jaar:
Zoals al gezegd heb ik een fantastische tijd gehad. Samen met de technische staf en spelers hebben we SV Tivoli toch weer op de kaart gezet. Het is toch knap wat we hebben gepresteerd met z’n allen om van de vijfde naar de derde klasse te promoveren. Door de jaren heen is de spelersgroep ook een hechte vriendengroep geworden. Daarnaast leefde de club ook weer bij de supporters die met het jaar groter werd. Bij elke uitwedstrijd konden we wel een bus vol vullen en dat zie je niet vaak meer bij clubs. Ook bij onze tegenstanders zijn we altijd goed ontvangen, waar we altijd wel in waren voor een  feestje na de wedstrijd (in Leende praten ze er nog over)

Hoe zie je de toekomst van de club, gezien bijna alle spelers binnen de huidige selectie zijn vertrokken: 
Er zijn inderdaad veel spelers vertrokken bij Tivoli, maar dit krijg je als je als club drie jaar in de kijker speelt. Ik heb vernomen dat er al veel nieuwe spelers zich hebben aangemeld. Waar ze vandaan komen weet ik niet maar, want ik ze niet op de transferlijst staan. Maar ik hoop dat het volwaardige selectiespelers zijn voor de derde klasse

Waar ligt de toekomst van trainer Hans Bonnema
Ik ga op mijn gemak eens kijken of er nog iets op mijn pad komt. Voorlopig zal het blijven bij het kijken van wedstrijden op zondag bij mijn kinderen. Na 20 jaar voetbal op zondag met verplichtingen, wordt het nu op zondag langs de lijn staan, zonder verplichtingen. Als ik nog iets ga doen, moet het wel iets zijn waar ik mijn hart en ziel in kan steken, dat heb ik bij Tivoli ook gedaan en de club heeft me daar ook alle gelegenheid voor gegeven!

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?