HVV Helmond - Nederwetten: 7-2

HVV maatje te groot voor dapper Nederwetten

Een schrale wind stond over het sportpark van HVV in Helmond. Een 10 tal supporters uit Nederwetten had desalniettemin de reis naar Helmond gemaakt om, een beetje tegen beter weten in, hun ploeg te ondersteunen. Sinds HVV, halverwege deze competitie, een enorme boost kreeg toen een groot aantal spelers van 3e klasser Oranje Zwart over kwam, deze een voor bijna alle andere clubs een moeilijk te bestrijden tegenstander is geworden. Nederwetten moest ook nog enkele sterkhouders missen maar ondanks alles was het vertoonde spel best om aan te zien. Al in de 5e minuut, kon na een misverstand in de defensie van Nederwetten, Said de 1-0 aantekenen.  Een ongelukkige botsing tussen de HVV keeper en zijn laatste man  betekende het einde voor Pieter van de Wetering die per brancard het veld moest verlaten me een fikse blessure. In de 35e minuut klopte Shariff van HVV  de hele achterhoede van Nederwetten op snelheid en de 2-0 was daar. Ondertussen hadden Toon van Rooij en Giel van Korven al enkele mooie kansen gemist door net naast of over te schieten. Appi Jahi vond enkele minuten wel het Nederwetten doel 3-0.. Vlak voor rust reageerde de weer herstelde Tom Raaymakers attent in een scrimmage en hij schoot de 3-1 binnen. Ondanks een goede werklust en Roy Sleegers in het bijzonder, kon Nederwetten de trein van HVV niet stoppen. Nog voor rust kreeg Soufi Andeoualidi de kans om te score en hij tekende voor de ruststand 4-1

Na rust zette HVV weer sterk aan en slecht paal en lat konden doelpunten voorkomen. Hein Snellen van Vollenhoven leed onnodig bal verlies en Asafan profiteerde hier van en schoot de 5-1 achter keeper Jordi van den Boogaard die overigens sterk stond te keepen. In de 50e minuut was het weer Tom Raaymakers die tegen scoorde door een losgelaten bal van de HVV keeper knap binnen te schieten 5-2. Hoewel Nederwetten in de 2e helft zeker niet de mindere was, mede doordat HVV de touwtjes wat liet vieren, schoten  Norman,  en 10 minuten later weer Asafan nog een doelpunt binnen en brachten de eindstand op 7-2. Op Paaszaterdag komt HVV  op bezoek op sportpark de Koppel en 2e Paasdag komt Tongelre . Als Nederwetten weer iedereen aan boord heeft moeten er zeker enkele puntjes binnen gehaald kunnen worden