Geen uitgesproken favoriet in 3e klasse D

Deel dit bericht via:

 

3e klasse D
Ook de Derde klasse D kent voor het nieuwe seizoen vijf nieuwelingen. Verdwenen zijn Sparta’25 en SV Valkenswaard, die beide zijn gepromoveerd uit de derde klasse. Daarnaast zijn ook WODAN, Dommelen en Spoordonkse Boys niet meer te bewonderen in de derde klasse. Alle drie de clubs daalde af naar de vierde klasse.
De nieuwelingen zijn Bladella, Gestel, RPC, Hoogeloon en MMC uit Weert. Bladella, Gestel en RPC zijn de gedegradeerde ploegen uit de tweede klasse. Hoogeloon komt over als de kampioen uit de vierde klasse F en MMC Weert speelde het afgelopen seizoen in de derde klasse B, regio zuid II.

Geen uitgesproken favoriet
Wie de competitie in gaat als favoriet voor de titel is moeilijk te zeggen. Gestel heeft een totaal nieuwe selectie samengesteld met Luuc Bonnema als nieuwe hoofdtrainer aan het roer. Bonnema wist maar liefst zeventien nieuwe spelers te strikken en voegde tien jeugdspelers toe aan zijn selectie.  Onder de nieuwe spelers zijn een aantal sterkhouders van de partij zoals doelman Jesse Renders (Brabantia) Leroy Renders en Djino van Zantvoort (beide Tivoli).
RPC heeft ook een kwaliteitsimpuls gekregen door de komst van Sander Bertels (Marvilde), Sidney Gakpo en Rinke Pennings (beide van UDI’19) en kan wel eens tot de favorieten gaan behoren. Daarnaast zullen ook Bladella, PSV/av, SBC en Reusel Sport worden gezien als ploegen die zich gaan mengen in de top van de derde klasse.

Ongewisse
Wat we kunnen verwachten van het onbekende MMC. De ploeg uit Weert eindigde in het afgelopen seizoen op de zesde plaats in de Derde klasse B en wat brengt SV Tivoli voor een elftal op de been. Zoals bekend zijn bijna alle selectiespelers van het afgelopen seizoen vetrokken en heeft de club vijftien nieuwe spelers verwelkomt, alleen de namen van deze spelers zijn nooit naar buiten gekomen.  Verder is het afwachten hoe promovendus Hoogeloon zich staande gaat houden op derde klasseniveau. Het sterke collectief met louter eigen spelers in haar gelederen kan wel eens een verrassing worden.  De club heeft de afgelopen jaren stappen gemaakt binnen haar organisatie en het sportpark heeft de juiste uitstraling gekregen. Hoogeloon is klaar om voor het eerst in de historie aan het avontuur ‘Derde klasse’ te beginnen.

DBS, Hapert, Unitas’59, SV Budel en Wilhelmina Boys zijn ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. DBS kende het afgelopen seizoen een goed slot van de competitie en miste op een haar na nacompetitie voor promotie. Gaat DBS, onder trainer Eric van der Palen, deze lijn voortzetten in het nieuwe seizoen? Wat kunnen we verwachten van Unitas’59 met Huub Vermeulen aan het roer als nieuwe hoofdtrainer, die weer veel mutaties kent in haar selectie en moet Wilhelmina Boys dit seizoen wederom vechten voor klassenbehoud. We gaan het zien…..

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?