FC Eindhoven/AV: nog één punt nodig voor historische promotie

Deel dit bericht via:


Nog maximaal één punt scheidt de amateurs van FC Eindhoven van een historisch hoogtepunt. Nog nooit speelden de blauwwitten op eersteklassenniveau en dit gaat nu gebeuren. De ploeg van trainer Peter Coumans staat heeft zondag uit bij RKVVO genoeg aan een gelijkspel om de titel te pakken in de tweede klasse F. Een meer dan verdiend kampioenschap, al zegt het aantal verliespunten van FC Eindhoven veel over de krachtsverschillen in deze competitie.

Veertien keer won de aanstaande kampioen, zes keer speelde ze gelijk en vier keer werd er verloren. Dit betekent maar liefst vierentwintig verliespunten. Zes minder dan de nummer 2, Wilhelmina’08. Cas Peters, doelman van FC Eindhoven/AV: “De ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. Wilhelmina’08, Marvilde, EFC, Hilvaria, Mierlo-Hout, Someren en Braakhuizen hebben meer dan dertig punten en er is dus een hele brede middenmoot. Twee weken geleden verloren we van EFC, dat vocht voor haar laatste kans. We misten in deze wedstrijd drie basisspelers (Jordi van Meurs, Bas de Haas en Nick van de Berk, red.) en dan kun je zomaar verliezen.”

Met uitzondering van aanvoerder De Haas, die vijf wedstrijden is geschorst, is FC Eindhoven/AV zondag compleet. En dit scheelt een slok op de borrel, aldus Peters. “Zeker Jordi is erg belangrijk voor ons. Met zijn techniek, snelheid en aanvallende acties houdt hij een hele defensie bezig. Andere spelers krijgen dan de ruimte om ook gevaarlijk te worden. Ondanks dat we het imago hebben van een ‘koopclub’, beschikken we slechts over een smalle selectie. Het gemis van drie spelers die normaal gesproken vast in de basis staan, laat zich niet zo gemakkelijk opvangen. We moeten dan andere jongens inpassen en sommige spelers op een andere plek neerzetten.”

Uitstekend
Peters benadrukt dat dit ‘puzzelen’ aan trainer Peter Coumans wel is besteed. “Hij past uitstekend bij deze groep. Hij schept duidelijkheid en iedereen weet wat van hem wordt gevraagd. We spelen met een vaste speelwijze en tactiek en, ondanks de wisselende samenstelling, raakt Peter nooit in paniek. Ik twijfelde vorig seizoen of ik zou blijven, maar toen ik hoorde dat Peter de nieuwe trainer werd, was mijn beslissing snel genomen.” Ook de komst van keeperstrainer Maikel Aarts, oud-doelman van onder meer FC Den Bosch, Feyenoord en Willem II, was voor Peters een reden om te blijven. “Ik heb het gevoel dat ik door hem écht nog steeds beter word!”

Zondag moet het dus gebeuren. Peters heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. “We hebben genoeg aan één punt, maar we gaan voor de winst. Laten zien dat we de meer dan terechte kampioen zijn. En dan lekker feesten!” Na de zomerstop wacht dan een nieuw avontuur in de eerste klasse. Peters verwacht dat FC Eindhoven/AV hierin zeker geen gek figuur gaat slaan. “Er komen enkele nieuwe spelers bij en met name van Salam Seide van WODAN verwacht ik veel. Hij heeft meegedaan in een oefenwedstrijd tegen UNA en was een regelrechte aanwinst! Ook in een hogere klasse gaan we van ons laten horen…”

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?