FC Eindhoven (zaal) wint wederom voor eigen publiek

Doelpuntrijk

Het ging er al snel fel aan toe in Eindhoven. Binnen twee minuten was het al raak. Jorg van Galen opende de score. Met een goede solo en ditto kapbeweging maakte hij de 1-0. Het antwoord van de bezoekers was er al verrassend snel. Uit het niets werd de gelijkmaker gescoord. Door onoplettendheid aan de kant van FC Eindhoven kon GZV zo de 1-1 maken. Een minuut later stonden de Blauw-Witten alweer voor. Na een goede combinatie wist Mo Allouch het net te vinden door laag binnen te schieten. In de zesde minuut kon Jordany Martinus de score verder uitbreiden. Na een goede actie kon hij feilloos de 3-1 binnenschieten.

GZV was niet van plan om op te geven. In de twaalfde minuut werd de aansluitingstreffer gemaakt. Uit een ingestudeerde corner kon de 3-2 ingetikt worden. Drie minuten voor het rustsignaal maakte Jorg van Galen zijn tweede van de avond. Hij werd gevonden voor het doel, na een schot van dichtbij stuiterde de bal met enig geluk tegen de touwen: 4-2. Nog geen minuut later stond het alweer 4-3. Een lange inworp van de keeper GZV belandde op het hoofd van een medespeler en de bal werd zo het doel van de Blauw-Witten in gewipt. Tijd om te rusten.

Slotoffensief
Lange tijd bleef het rustig in de tweede helft. Beide teams kregen wat kansen, maar groot gevaar werd niet gecreƫerd. In de 28e minuut kwam Jordany Martinus pas echt dichtbij de 5-3. Hij werd voor het doel gevonden, kon schieten, maar de bal belandde op de paal. Niet veel later viel de bal er wel in. Mo Allouch hield beheerst balbezit, passte in de voeten van Lahcen Bouyouzan, die op zijn beurt de assist kon geven op Dennis van den Eijnden. Van den Eijnden kon van dichtbij intikken.

De laatste tien minuten van het duel stonden vooral in het teken van een aantal goede kansen voor GZV Watergras. De bezoekers kwamen nog met een slotoffensief en kwamen een aantal keer dichtbij een goal. Keeper Ian Willems voorkwam keer op keer een doelpunt van GZV, en hield zelfs bij meerdere 1-op-1 kansen stand. Mede dankzij zijn toedoen bleef het bij 5-3 en wist FC Eindhoven de vijfde overwinning op rij te pakken.