FC Eindhoven(zaal) versterkt zich met Braziliaan Raphinha

Deel dit bericht via:

De eerste versterking van FC Eindhoven van de winterstop is binnen. De Braziliaan Raphinha Ortiz de Oliveira versterkt de gelederen van de Blauw-Witten vanaf januari. De 28-jarige Zuid-Amerikaan komt over van het Braziliaanse Associação Esportiva Uruguaianense.


Goaltjesdief

Raphinha is een ervaren spits die zowel in Zuid-Amerika als in Europa al honderden keren trefzeker is geweest. In het seizoen 2016/2017 speelde hij voor Valletta Futsal, een club uit de hoogste competitie van Malta. Met maar liefst 75 doelpunten werd Raphinha onbetwiste topscorer. Het seizoen daarvoor deed hij dat ook voor Hamrun Spartans Futsal uit Malta. Toen maakte hij er 66.

De Braziliaan moet er in de tweede seizoenshelft voor zorgen dat een essentieel onderdeel van het Blauw-Witte voetbal efficiënter wordt: goals maken.

"Extreem gemotiveerd"
Zijn taak als topspits neemt Raphinha bloedserieus. Bij FC Eindhoven hoopt hij het team weer naar de bovenste regionen van de ranglijst te kunnen loodsen. "Ik ben extreem gemotiveerd om in Eindhoven succesvol te worden. Ik geef altijd 100%, daar kun je op rekenen", vertelt de Braziliaan. De overstap uit zijn geboorteland is groot, maar vanwege eerdere Europese ervaringen in Malta en Tsjechië is het voor hem te overzien. Raphinha: "Ik wil hier verder groeien als speler, maar ook als persoon. De club heeft een mooie historie in het Nederlandse zaalvoetbal met veel kampioenschappen. Ik hoop dat ook te kunnen bereiken met het team."

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?