FC Eindhoven(zaal) verliest van koploper Hovocubo

Vrijdagavond werd er in eigen huis verloren van Hovocubo. De koploper was met 1-5 te sterk voor de Blauw-Witten. Trainer Jan Vogels: "We geven te veel cadeautjes weg."
Hoog tempo
Het tempo lag vanaf de eerste seconden al hoog. Hovocubo wist met die snelheid meteen te scoren. Al in de tweede minuut werd de score geopend. Kevin Tromp wist te profiteren van een slordig defensief moment en kon zo de 0-1 binnenschieten. Beide ploegen bleven op hoog niveau verder spelen. Raphinha scoorde kort na de openingstreffer bijna de gelijkmaker, maar de Braziliaan wist van dichtbij niet binnen de palen te schieten.

Allebei de teams kwamen meerdere keren dichtbij een goal, maar na zestien minuten was het Hovocubo dat wederom wist te scoren na een defensieve fout. Dit keer was het Karim Mossaoui die de bal kon onderscheppen en zo gemakkelijk de 0-2 kon maken. Een minuut later mocht het Eindhovense publiek dan eindelijk juichen. Van Galen kreeg de bal op een gevaarlijke plaats aangespeeld en schoot vanuit de draai weergaloos in de kruising: 1-2. Vlak voor rust wist de ploeg uit Hoorn nogmaals doel te vinden. Na een vlug genomen corner kon Yoshua St. Juste de 1-3 nog binnenschieten van dichtbij.

Matige tweede helft
De tweede helft lag in groot contrast met de eerste. Het tempo lag een stuk lager dan het eerste bedrijf, maar de spanning was nog wel groot. Hovocubo kwam wel goed uit de startblokken. Faisal Mellah schoot na twee minuten op de paal. Voor een lange periode bleef dit de grootste kans. Tot in de 28e minuut. Toen leek Hovocubo de wedstrijd op slot te gooien. Een goed opgezette aanval van de bezoekers leidde tot de 1-4. Mats Velseboer kon de bal binnenschieten. Nog geen halve minuut later lag de 1-5 er al in. Mellah kreeg de bal voor het doel aangespeeld en kon de bal er behendig inschieten.

Vanaf de dertigste minuut begon FC Eindhoven met vijf veldspelers te spelen om te proberen een doelpunt te forceren. De Blauw-Witten hadden veldoverwicht, maar het baltempo lag te laag om tot grote kansen te leiden. Vijf seconden voor tijd mocht Van Galen nog wel zijn tweede goal bijschrijven. Vanuit de overwichtssituatie kwam hij vrij te staan en kon zo de 2-5 tot eindstand bepalen.

"Maatje te klein"
Trainer Vogels was na afloop teleurgesteld. Vogels: "Verliezen is altijd balen. De eerste helft ging gelijk op, we hebben zelfs wat meer kansen gehad dan Hovocubo. Na rust zaten we niet meer lekker in de wedstrijd en kwamen we er ook niet terug in. Hovocubo speelde ook minder goed toen, maar scoorde nog wel. We hebben in de eerste helft te veel cadeautjes weggegeven. De eerste twee treffers waren gewoon persoonlijke fouten. Dat doet ons wel vaker de das om."