FC Eindhoven(zaal) pakt slechts één punt in Gouda

In een wedstrijd die alle kanten op golfde, deelden beide ploegen de punten met een 4-4 gelijkspel. Daardoor ging één broodnodige punt mee in de tas naar Eindhoven, en zo sluipen de Blauw-Witten verder weg uit de onderste regionen.

Het houtwerk staat aan een voorsprong in de weg
In een ver van uitverkochte sporthal de Mammoet kwam FC Eindhoven niet scherp uit de startblokken. Nadat de Goudse formatie op een 1-0 voorsprong kwam, wist Raphinha iets terug te doen en de 1-1 op het scorebord te noteren. Hoewel de Blauw-Witten daarna twee maal het houtwerk wisten te raken, vielen de doelpunten aan de andere kant. Binnen een tijdsbestek van twee minuten keek FC Eindhoven tegen een 3-1 achterstand aan. Nadat Hakkens de marge terugbracht tot één, ging FC Eindhoven verder waar het gebleven was. Nogmaals werden de dwarsbalk en de paal geraakt. De Eindhovense formatie vergat daardoor om zichzelf te belonen voor het vertoonde spel. Het scorebord toonde dan ook een 3-2 rust- en achterstand.

Tweede helft
In een slordige tweede helft wist de formatie uit Eindhoven wél te scoren en daarmee werd de stand gelijkgetrokken. In een zoektocht naar de winnende treffer besloot FC Eindhoven een vijfde veldspeler op te stellen. In een uitbraak wist GZV Watergras te profiteren en opnieuw een 4-3 voorsprong te pakken. Daar bleef het niet bij. Een zesde overtreding bezorgde FC Eindhoven een tien-meter-trap, die door keeper Grimmelius werd gepromoveerd tod doelpunt. In de resterende tumultueuze twintig seconden waren er nog kansen over en weer. Nadat de rust was wedergekeerd werd er niet meer gescoord.

Halve finale KNVB beker
Aanstaande dinsdag spelen de Blauw-Witten in de halve finale van de KNVB beker. Dan treft het in Thorn ZVV Amicitia/Bert Zeegers (aanvang 21.00 uur).