FC Eindhoven(zaal) pakt eindelijk weer winst

Trainer Jan Vogels: "Belangrijke punten, hard voor gevochten."

Geen vuiltje aan de lucht

Het eerste wapenfeitje van de wedstrijd kwam van Amicitia. De bezoekers kwamen tot een schot dat gemakkelijk door Pieter Grimmelius weggestoten kon worden. Vanaf dat moment werd de eerste helft gedomineerd door FC Eindhoven. Na zes minuten kwam de Eindhovense selectie al dichtbij een goal: Jeroen Hakkens raakte vandichtbij de paal. Twee minuten later was het wel raak. Pieter Grimmelius gooide de bal ver in en belandde in de buurt van Mo Allouch. Allouch wist met een sliding de bal net goed te raken en in het net te schieten: 1-0.

In de twaalfde minuut is Raphinha dichtbij om de score te verdubbelen. Hij kreeg de bal op maat, draaide knap open maar raakte keeper Meszaros. Drie minuten voor tijd kreeg FC Eindhoven een corner. Mo Allouch nam de bal kort op Lahcen Bouyouzan. Hij schoot meteen hard en hoog op doel en tegen de touwen: 3-0. Dit is tevens de ruststand.

Onnodig spannend
Ook in het tweede bedrijf zette FC Eindhoven het goede spel door. Jorg van Galen kreeg meteen een goede kans, maar wist van dichtbij helaas niet te raken. De druk van de tegenstander nam toe naarmate de tijd passeerde. Raphinha kreeg in de 32e minuut twee grote kansen: een kopbal tegen de lat en een hard schot richting doel. Beide pogingen gingen er niet in. Een minuut later lukte het de Braziliaan wel. De bal werd door de Blauw-Witten onderschept, Raphinha werd op maat bediend en hij faalde 1-op-1 met de keeper niet: 3-0. Er leek dan nog geen vuiltje aan de lucht.

Zes minuten voor tijd ging Amicitia met vijf veldspelers spelen. Deze tactiek had direct resultaat. Abdellah Idlaasri kwam vrij en schoot binnenkant paal de 3-1 binnen. In de volgende twee minuten gebeurde twee keer precies hetzelfde. FC Eindhoven liet steken vallen en de bezoekers maakten binnen drie minuten drie goals uit de man-meer-situatie: 3-3. Met nog één minuut op de klok trok FC Eindhoven dan toch aan het langste eind. Mo Allouch veroverde de bal. Via Oualid Saadouni belandde de bal bij Raphinha, die de bal in een leeg doel kan binnentikken. Hij maakte de verlossende 4-3 treffer en bezorgde FC Eindhoven na negen wedstrijden weer de winst.

"We domineerde"
Ondanks de onnodig spannende slotfase was trainer Vogels tevreden. "De hele eerste helft waren we de bovenliggende partij. Die lijn trokken we door in de tweede helft, totdat zij met een extra veldspeler begonnen te spelen. Toen raakten we in paniek en ging het mis", vertelt de oefenmeester. Vogels vervolgt: "Uiteindelijk is de score terecht. We hebben het grootste deel van de wedstrijd gedomineerd en in de slotfase nog als leeuwen gevochten voor de winst."