FC Eindhoven(zaal) legt het af tegen 't Knooppunt

Trainer Jan Vogels: "Het was een wedstrijd met meerdere gezichten."

Zinderende start
FC Eindhoven startte met Braziliaan Raphinha in de basis. Zijn landgenoot Rodrigo Ticz was nog niet spelgerechtigd. Raphinha kon niet op een beter begin openen. Na twee minuten maakte hij de openingstreffer. Allouch gaf een lage assist op de Braziliaan, die van dichtbij het doel vond. Een minuut later bezorgde Jeroen Hakkens de Blauw-Witten nogmaals vreugde. Uit een razendsnelle counter die startte bij Lahcen Bouyouzan, kon Hakkens simpel in een leeg doel binnenschieten: 0-2. De Blauw-Witten bleven doordenderen en vonden ook nog het houtwerk meermaals.

Na ongeveer tien minuten was de Eindhovense selectie uitgeraasd. Het tempo ging omlaag, maar bij 't Knooppunt juist omhoog. In minuut elf kon Adil Zouthane scoren door laag en hard binnen te schieten in de verre hoek. Twee minuten later stond het gelijk. Ismail Ouaddouh won een scrum voor het doel van Pieter Grimmelius en maakte de 2-2. De Amsterdammers gingen door. Een minuut later schoot Tevfik Ceyar hard tegen de touwen, en nog iets later deed hij dat nog eens na. Drie minuten voor rust deelde Jamal el Ghannouti ook nog een (spreekwoordelijke) klap uit. Hij kreeg aan de zijlijn de bal ingespeeld, en na een mooie beweging schoot hij hard de 5-2 binnen, tevens de ruststand.

Spannende slotfase
Na rust weigerde 't Knooppunt om te stoppen met scoren. Binnen en halve minuut lag de 6-2 erin. Soufian el Adel veroverde de bal, sprintte richting doel en scoorde. De verhoudingen trokken weer wat gelijk. FC Eindhoven begon beter te combineren, wat resulteerde in de tweede goal van Hakkens, de 6-3. In de 32e minuut kreeg El Adel zijn tweede gele kaart en daarmee rood. Het veldoverwicht was meteen zichtbaar en FC Eindhoven maakte de 6-4. In de man-meer-situatie werd Romano ter Linden ingespeeld, die zonder problemen tussen de palen schoot.

De slotfase was hectisch en zeer spannend. Het spel golfde op en neer, met iets meer kansen voor de Blauw-Witten. Twee minuten voor tijd deelde 't Knooppunt de genadeklap uit. De thuisploeg zette flink druk en Mo Attaibi veroverde de bal voor het doel van Grimmelius. Attaibi verschalkte de keeper en zette de 7-4. In de laatste minuut mocht Ter Linden ook zijn tweede meepakken. Van dichtbij schoot hij hard in de kruising. Het laatste woord was echter voor 't Knooppunt. De bal werd door de thuisploeg tegen de voet van Lahcen Bouyouzan geschoten, waardoor de bal pardoes het doel in rolde. Eindstand: 8-5.

"Te wisselvallig"
De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar beginnen met een verlies is verre van ideaal. Vogels vindt dat zijn team te wisselvallig speelde. "De wedstrijd had meerdere gezichten. De eerste tien minuten speelden we fantastisch. Hoge druk, we creëerden veel kansen. Na de goal van 't Knooppunt kregen zij hoop en begonnen ze beter te spelen. Wij zakten juist in", vertelt de oefenmeester. Waar dat aan ligt is lastig te verklaren volgens Vogels: "De doelpunten werden in een aantal gevallen veroorzaakt door persoonlijke fouten, daar kun je niks tegen doen. Verliezen tegen de landskampioen is echter geen schande. We hebben veel fases ook goed staan voetballen. Dat biedt kansen."