FC Eindhoven(zaal) pakt eerste overwinning

FC Eindhoven heeft na een spannende tweestrijd drie punten uit het vuur gesleept. De Blauw-Witten versloegen in eigen huis Groene Ster Vlissingen met 4-3. Trainer Jan Vogels: "Het was niet onze beste wedstrijd, maar wel verdiend gewonnen."

Gelijk op
De eerste helft begon rustig. Beide teams speelden aftastend. Groene Ster Vlissingen was in de derde minuut dichtbij de openingstreffer. Said Bouzambou onderschept de bal, maar zijn schot wordt gemist. Twee minuten later krijgt FC Eindhoven een strafschop omdat Mo Allouch onderuit geschoffeld werd. Jeroen Hakkens faalde vanaf de stip niet en schoot de bal feilloos tegen de touwen: 1-0. De periode hierna ging gelijk op. Het bal rolde op en neer, en er volgden wat kansjes.

In de achtste minuut was Van den Akker dichtbij de 2-0. Hij neemt een bal vanuit de corner rechtstreeks op de slof, maar raakte de paal. Enkele minuten later bewees Pieter Grimmelius zijn waarde. Een-op-een maakte hij de juiste beslissing en wist de gelijkmaker te voorkomen. Een minuut voor rust viel de gelijkmaker dan toch nog. Achraf Laabich werd voor het doel gevonden en kon de 1-1 binnentikken.

Tweede helft
In de tweede helft begint FC Eindhoven sterk. In de 22e minuut kon Jorg van Galen het Eindhovense publiek weer laten juichen. Hij kon een lange bal nipt langs de Vlissingse doelpost werken en de 2-1 maken. Binnen acht seconden deed hij dat nog eens netjes over. Een goede combinatie aan van de Blauw-Witten, Van Galen die prima afwerkte: 3-1. Na de twee snelle treffers van Van Galen leek de spanning alleen maar verder te stijgen. Het houtwerk kreeg het in de tweede helft flink te verduren. Beide ploegen raakte meerdere malen de paal of de lat.

In de 32e minuut werd door Groene Ster weer het net gevonden. Wederom was het Laabich die scoorde. Na een counter stond hij weer vrij en kon van dichtbij inschieten. De laatste vier minuten begon Groene Ster met vijf veldspelers te spelen. Dit ging meteen fout. Oualid Saadouni veroverde de bal en kon vanaf eigen helft de 4-2 maken. Het leek gespeeld, maar niets was minder waar. Een minuut voor tijd pakte de vijfde veldspeler goed uit en maakte de bezoekers nog 4-3. De laatste minuut was het daardoor nog even billenknijpen geblazen, maar uiteindelijk werd er verder niet meer gescoord. FC Eindhoven pakt met de winst de eerste drie punten van dit seizoen in de Eredivisie.

Resultaat telt
Vogels na afloop: "De eerste twee competitiewedstrijden dit seizoen speelden we best aardig maar verloren we. Nu spelen we een iets mindere wedstrijd, maar pakken we de drie punten. Uiteindelijk zijn het die punten die echt tellen. De druk om te winnen was natuurlijk hoog. Ik denk wel dat we verdiend gewonnen hebben, ondanks dat Groene Ster ook een aantal grote kansen heeft gehad."