FC Eindhoven(zaal) wint van ASV/Lebo

Trainer Jan Vogels: "Het is een uitslag om trots op te zijn."

Veel doelpunten
De eerste helft kenmerkte zich vooral door het grote aantal doelpunten. Na vier minuten liet Kenan Koseoglu de toeschouwers voor het eerste juichen. Hij kon de bal van dichtbij binnentikken. Amper een halve minuut later was het Tim van den Akker die de score al verdubbelde. Na een mooie combinatie met Dennis van den Eijnden maakte hij de 2-0. Tijdens de sterke fase van de Blauw-Witten deden de bezoekers nog wel wat terug. Uit het niets maakte Ike Neil een bal af nadat er was ingetrapt. Hij verraste keeper Pieter Grimmelius.

FC Eindhoven liet zich niet kennen en zette het goede spel door. In de negende minuut is Jordany Martinus sterk tijdens een counter en maakt na een goede solo de 3-1. Soufian Charraoui wist niet veel later ook het net te vinden na een 1-op-1 moment met keeper Hoogewoning. Martinus maakte in de zestiende minuut zijn tweede treffer, na prachtig samenspel met Charraoui. Enkele seconden voor rust maakte keeper Grimmelius het zelfs nog 6-1. Hij benutte een 10-meter trap.

Bewogen tweede helft
In de tweede helft leken de Blauw-Witten het spel weer op te pakken waar ze het achter hadden gelaten. Koseoglu maakte ook zijn tweede goal, vanuit een vrije trap. FC Eindhoven zakte vanaf dat moment iets in. Asv LEBO profiteerde hier van. Vanuit een counter maakte aanvoerder El Morabiti door de benen van Grimmelius de 7-2. In de 34e minuut kreeg Koseoglu zijn tweede gele kaart en dus rood. De Amsterdammers profiteerde van de man-meer-situatie. Ike Neil trapte de 7-3 binnen vanuit een ingestudeerde vrije trap.

Met nog drie minuten op de klok kreeg ook Iliass Aynao zijn tweede gele kaart. Grimmelius miste de daaropvolgende 10-meter trap. Twee minuten voor tijd kreeg keeper Manuel Hoogewoning een directe vrije trap, nadat hij onbesuisd uitkwam en in de nek van Van den Eijnden sprong. Ook de 10-meter trap die volgde werd gemist, deze keer door Charraoui. Asv LEBO speelde even met twee man minder, maar scoorde wel. Younes Makraou scoorde een 10-meter trap. Vlak voor tijd mocht Jordany Martinus zijn hattrick completeren, met de zoveelste 10-meter trap deze wedstrijd. Eindstand: 8-4.

"Passie laten zien"
Het was een veelbewogen wedstrijd, voornamelijk in de tweede helft. Trainer Jan Vogels was na afloop vol lof over zijn ploeg. Vogels: "We misten natuurlijk een aantal belangrijke spelers. We wisten dat het lastig ging worden. Complimenten van de jongens die er vandaag gestaan hebben. Ze hebben hard gestreden voor de doelpunten en hebben passie getoond. Vorige week tegen FC Marlène was dit ook al terug te zien, maar toen zat het resultaat niet mee. Nu wel, en dat is dik verdiend."