FC Eindhoven verspeelt punten op veelbewogen avond

In eigen huis werd er tegen WSV gelijkgespeeld: 3-3. Na een duel waarin de gemoederen hoog opliepen bleef de score in balans. Een plaats in de geambieerde top vier lijkt daarmee steeds verder buiten bereik te komen.

Vloek
De Blauw-Witten begonnen de wedstrijd net als veel andere wedstrijden dit seizoen sterk. De eerste kansen kwamen van de Eindhovense formatie. Van Galen kwam na vier minuten al twee keer dichtbij de openingstreffer. Zijn eerste schot ging net over, het tweede werd geblokt. Tegen de verhoudingen in kwamen de bezoekers in de zevende minuut op voorsprong. Vanuit een counter maakte Diego Klein met een laag schot de 0-1.

Twee minuten later was de score alweer verdubbeld. Nogmaals countert WSV sterk. Ditmaal was het Jordy Woerdman dat het net wist te vinden. FC Eindhoven hield in de eerste helft de overhand. Diverse grote kansen werden nog gecreëerd, maar de scherpte miste. Twintig seconden voor rust kreeg Pieter Grimmelius een directe rode kaart. Hij maakte een overtreding op het randje van het strafschopgebied. De daaropvolgende vrije trap werd door invaller Ian Willems gekeerd. De ruststand bleef bij 0-2.

Gemoederen
In het tweede bedrijf zat het eindelijk enigszins mee voor FC Eindhoven. Binnen drie minuten lag de 1-2 erin. Oualid Saadouni wist Ter Linden te vinden voor het doel. Hij hield het overzicht en schoot de bal laag binnen. In de 24e minuten een dubieus moment. Jim Daniëls werd onderweg naar het doel van WSV neergehaald door twee man. Er werd gefloten voor een overtreding, maar uiteindelijk erkende de scheidsrechters geen vrije trap. Jan Vogels deed zijn beklag hierover en werd met rood het veld afgestuurd.

Tien minuten voor tijd kreeg ook WSV een rode kaart. Reza Ngarigota maakt een overtreding op een doorgebroken speler: direct rood. Romano ter Linden nam de vrije trap feilloos. De bal vloog over de muur hard tegen de touwen. Het ging weer de goede kant op met FC Eindhoven, tot WSV vier minuten voor tijd wederom op voorsprong kwam. Vanuit een vrije trap viel de bal in de scrum voor het doel bij Olaf Kluitenberg in de voeten. Hij schoot de 2-3 binnen. Uit pure wilskracht kwam FC Eindhoven twee minuten voor tijd nog op gelijke hoogte. Ian Willems deed mee als vijfde veldspeler, sprintte naar voren en kreeg de bal. Hij vond Van den Akker vrij voor het doel, die de bal binnen schoot. Na een veelbewogen tweede helft werd het daarmee 3-3.