FC Eindhoven verslaat stug FCK de Hommel

Nadat twee weken geleden op de valreep FC Marlène met 3-2 werd verslagen, werd ook FCK de Hommel aan de zegekar gebonden. De Blauw-Witten haalden uit en trakteerde FCK de Hommel op een 1-6 nederlaag. Door onder meer twee doelpunten van Cibatax Man of the Match Jordany Martinus nam FC Eindhoven afstand van de formatie van FCK de Hommel.

Eerste helft
De eerste helft gaf een eentonig spelbeeld. FC Eindhoven viel aan, FCK de Hommel verdedigde en deed dat niet onverdienstelijk. Met het door FCK de Hommel beproefde counterspel was El Jacoubi belangrijk voor zijn ploeg. Na goed doorzetten op links schoof hij de bal binnen. Na dit doelpunt bleef FC Eindhoven pressie spelen. Dit resulteerde in een prachtig uitgespeeld doelpunt waarbij El Fahsi het eindstation was van een aanval over diverse schijven. Jordany Martinus deed eveneens een duit in het zakje door op aangeven van El Allouch listig de 1-2 ruststand te noteren.

Tweede helft
Na rust ging de wedstrijd op dezelfde voet verder. FC Eindhoven bleef bouwen aan de voorsprong, terwijl FCK de Hommel er gevaarlijk uit probeerde te komen. Door na zes minuten opnieuw het net te vinden gooide Jordany Martinus de wedstrijd in het slot. Door het dominante spel van de Blauw-Witten wist de formatie van Jan Vogels nog drie keer het net te vinden waardoor na afloop een 1-6 eindstand op het scorebord prijkte.

Trainer Vogels zag dat zijn ploeg was blijven combineren en veel kansen had gecreëerd. De volgende wedstrijd van FC Eindhoven staat aanstaande zaterdag op het programma. Dan treft de formatie van trainer Vogels GZV Watergras in Gouda.