FC Eindhoven verliest ook 2e duel in play-offs

De wedstrijd werd gespeeld op een geheime locatie. Het bestuur van de Amsterdammers wenste geen ruchtbaarheid te geven aan de speelhal om verdere problemen te voorkomen. Supporters van 't Knooppunt waren in dit treffen niet welkom.. Ook neutrale toeschouwers werden geweerd. Alleen aanhangers van FC Eindhoven die de wedstrijd wilde bezoeken diende zich te melden bij de club.

FC Eindhoven geeft winst in slotfase uit handen
FC Eindhoven heeft ook de tweede wedstrijd in de play-offs verloren. Uit tegen 't Knooppunt werd in de slotfase de winst weggegeven. In de laatste vier minuten bogen de Amsterdammers hun 1-2 achterstand om in een 3-2 winst. Een wedstrijd vol passie en strijd is voor geëindigd FC Eindhoven in een teleurstelling.

Veel kansen

Beide ploegen begonnen zeer fel aan de wedstrijd. Het tempo lag vanaf het beginsignaal hoog. In de vierde minuut was Mo el Fahsi dichtbij de openingstreffer. Na een wereldactie stuitte hij op keeper Manuel Kuijk. Drie minuten later was het voor 't Knooppunt wel raak. Met een knappe steekpass werd Iliass Bouzit gevonden, die van dichtbij onverbiddelijk de 1-0 binnenschoot. De jacht op de gelijkmaker was geopend voor de Blauw-Witten, maar het werd ook duidelijk dat 't Knooppunt op zoek was naar meer.

In minuut dertien was het bijna Lahcen Bouyouzan die de 1-1 maakte. Hij schoot van afstand laag over de grond, maar raakte de paal. Iets later maakte keeper Ian Willems enkele van zijn vele belangrijke reddingen van het duel. Hij voorkwam dat een assist van Hitou binnengetikt kon worden door de bal weg te boksen. In de achttiende minuut was daar eindelijk de gelijkmaker. Een corner van FC Eindhoven werd door 't Knooppunt-speler Jamal el Ghannouti ongelukkig in eigen goal getikt: 1-1. Een minuut later werd het zelfs bijna 1-2, maar ook de punter van Abdelhak el Ghaadaaoui belandde op de paal.

Slotfase
Na de theepauze ging het spektakelstuk door. De eerste tien minuten van het tweede bedrijf waren tamelijk rustig, met wat kleine kansen voor beide ploegen. De keepers, Willems en Kuijk speelden beiden weer hoofdrollen met een aantal goede reddingen. In de dertigste minuut was Mo el Fahsi dichtbij de 1-2. Hij kwam een-op-een met Kuijk te staan, maar de sluitpost hield de bal er knap uit. Drie minuten later was het wel raak. Een vliegensvlugge counter van FC Eindhove, El Fahsi met de assist en Allouch die hem verzilverd. De voorsprong is een feit.

Na de 1-2 werd de druk op FC Eindhoven groter. 't Knooppunt zette aan, wat in de 36e minuut tot de gelijkmaker leidde. El Ghannouti nam een corner, waarna Amar Zouggaghi van dichtbij binnen kon tikken. Een minuut later scoorden de Amsterdammers opnieuw. Tevik Ceyar kwam een-op-een met keeper en faalde niet. Hij zette 't Knooppunt op een 3-2 voorsprong. Na de tegengoal probeerde FC Eindhoven nog met vijf veldspelers een doelpunt te forceren. Het team kwam niet verder dan een aantal kansjes en bleef steken op 3-2.