Ronny Everaerts en Prinses Irene geven Brabantia niks cadeau

Deel dit bericht via:


In februari stapte Ronny Everaerts tijdelijk in een nieuw avontuur. De trainer uit Best werd door eersteklasser Prinses Irene gevraagd om de plek op te vullen die zijn collega William van der Steen had achtergelaten. Everaerts kan waarschijnlijk niet voorkomen dat de ploeg uit Nistelrode degradeert, maar wil graag met opgeheven hoofd afscheid nemen van de eerste klasse. Brabantia krijgt het dus zondag zeker niet cadeau.

“Toen ik er in stapte, hadden we zeven punten en stonden we stijf onderaan. We zijn nu nog steeds laatste, maar hebben ons puntenaantal inmiddels verdubbeld. Bovendien is het voetbal bij vlagen uitstekend en krijgen we van alle kanten de complimenten. Jammer genoeg levert dit onder de streep niks op, maar het goede gevoel kan wel worden meegenomen naar het volgend seizoen. In de tweede klasse ja, want rechtstreeks degradatie is eigenlijk niet meer te voorkomen. We staan acht punten achter op Oirschot Vooruit en kunnen nog negen punten halen. Dit is haast onmogelijk. In de laatste drie wedstrijden willen we onze huid echter nog zo duur mogelijk verkopen.”

De aanstaande degradatie wordt door de mensen van Prinses Irene niet gezien als een hele grote ramp, aldus Everaerts. “Deze club had nog nooit op dit niveau gespeeld en wat dit betreft, is het wel jammer. Anderzijds wisten ze vooraf al dat het niet gemakkelijk zou worden. Niemand hoeft zichzelf iets te verwijten. De spelers hebben er alles aan gedaan. De resultaten waren echter matig en William had blijkbaar niet het gevoel dat hij de ploeg nog voldoende kon motiveren. Vervelend, want met hem was de club ook gepromoveerd. Mijn taak was om het plezier weer terug te brengen en te proberen degradatie te voorkomen. In mijn eerste wedstrijd verloren we nipt van koploper Juliana’31 en ook hierna was het net iets te vaak ‘net niet’. Alleen tegen Best Vooruit en Nemelaer waren we echt de mindere.”

Rol
Ondanks overwinningen op kampioenkandidaat SV TOP (2-1) en buurman HVCH (3-0) komt Prinses Irene dus aan het slot toch te kort. “We hoopten FC Tilburg nog onder ons te houden, maar zij hebben zich in de winterstop behoorlijk versterkt en hebben daarna de nodige punten gepakt. We kunnen echter in de degradatiestrijd nog wel een rol van betekenis gaan spelen. Zondag spelen we tegen Brabantia, de week erna tegen FC Tilburg. Zij moeten allebei nog vol aan de bak, om de nacompetitie te ontlopen. Beiden krijgen van ons niks cadeau. We willen de competitie in stijl afsluiten. En ik wil met een goed gevoel vertrekken. Wellicht kom ik hier nog wel eens terug…”

Na dit seizoen maakt Everaerts zijn opwachting bij vierdeklasser FC Cranendonck. “Prinses Irene heeft al een trainer voor komend voetbaljaar en ik had mijn woord al gegeven aan Cranendonck. Vandaar. Ik heb er ontzettend veel zin in en voel me helemaal niks te groot om op een lager niveau te trainen. Ik ben gewoon gek van het spelletje en Cranendonck is een leuke club, met een jonge, ambitieuze spelersgroep. Bij Prinses Irene ben ik een honderd procent trainingsopkomst gewend. Hopelijk kan ik dit bij Cranendonck ook realiseren. Ik voel me thuis bij gemoedelijke, familiaire clubs.”

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?