Terugblik op: ''Met deze selectie moeten we mee doen om promotie"

Deel dit bericht via:

Hij is 'pas' 32, maar Erik Schaeken heeft voor veel supporters, zeker die van de tegenstander, het imago van 'die ouwe'. De fulltime leerkracht van groep 8 van basisschool Wereldwijs in Eersel kan er wel om lachen, al kost zijn reputatie als 'schaver' hem wel eens een (onterechte) rode kaart. Zoals tegen Unitas'59. De middenvelder van SV Valkenswaard werd voor twee wedstrijden geschorst.

"De scheidsrechter ziet me een overtreding maken, de speler van de tegenpartij blijft liggen en hij concludeert automatisch dat ik hem dus hard heb geraakt. Ik ben na de wedstrijd naar de scheidsrechter gegaan en heb hem netjes gevraagd waarom hij mij van het veld stuurde. 'Ruw spel', was zijn antwoord. Nu ben ik iemand met volle inzet en ik schuw de duels niet, maar dit was hoogstens een gele kaart. Zelfs de mensen van Unitas'59 beaamden dit. Luister, we verliezen niet door die rode kaart, maar het is vervelend om zo bij je nieuwe club te beginnen."

Want het bevalt Schaeken prima bij de Bosuilen. Hij kon ook naar RKSV Heeze of De Valk, maar koos voor iets helemaal nieuws. "Ik ben bij Valkenswaard in een warm bad terecht gekomen. Het is een gezonde en gezellige vereniging, met veel jeugd en fanatieke supporters. Ik heb het super naar mijn zin. En qua niveau kan ik gemakkelijk mee. Het is weer heel heerlijk om alleen met voetballen bezig te zijn. Wennen? Ja, aan kunstgras en een grote selectie."

Basis
Nadat van Unitas'59 werd verloren, won Valkenswaard de twee volgende competitiewedstrijden tegen Wilhelmina Boys en Spoordonkse Boys overtuigend. Zonder Schaeken en diverse andere vaste waarden. "We hebben nogal wat blessures gehad. En nog steeds is niet iedereen fit. Gelukkig doen de vervangers het uitstekend, maar zo begin je liever niet aan de competitie. De technische staf (Peer van Kemenade en Pascal Penning, red.) hamert dan ook steeds op het teambelang."

In december verwachten Schaeken en zijn vrouw Cindy hun tweede kind (een dochter, red.). "Ik ben van plan om te beginnen met de cursus voor TC2. Gewoon, omdat ik verder wil in de voetballerij. Het liefst op een zo hoog mogelijk niveau. Ik moet even kijken hoe het straks gaat lopen als mijn vrouw is bevallen, maar als de thuissituatie het enigszins toelaat, ga ik mijn TC2 proberen te halen. En dan over een paar jaar een leuke club – misschien wel Valkenswaard – met de nodige jeugd, waar ik mijn ideeën over voetbal ook daadwerkelijk in de praktijk kan brengen."

Budel
Voor zondag staat de thuiswedstrijd tegen Budel op het programma. Voor de geelblauwen een relatief onbekende opponent. Ook voor Schaeken. "Ze hebben van PSV/av gewonnen, maar dik verloren van Tivoli. Het is dus nog een beetje moeilijk in te schatten hoe sterk ze zijn. Doet er ook niet toe, we moeten uitgaan van onze eigen kracht. De groep wordt langzaam weer compleet, dus dan moeten Peer en Pascal keuzes gaan maken. Ik denk dat we van iedereen kunnen winnen. De ploegen zijn, veel meer dan vorig seizoen, aan elkaar gewaagd. Dit jaar hebben we geen Hilvaria dat alles wint. Als we willen meedoen voor promotie, moet er gewonnen worden van Budel."

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?