ESZVV Totelos Dames 1 kampioen Hoofdklasse Zuid 1

Deel dit bericht via:

ESZVV Totelos Dames 1 kampioen Hoofdklasse Zuid 1Op maandag 20 maart 2017 heeft Totelos DA1 de titel behaald in de Hoofdklasse Zuid 1, het hoogste niveau van Zuid-Nederland. Dankzij een 5-1 overwinning op directe concurrent TZV/vd Heuvel D1 is het studentteam met nog 3 wedstrijden niet meer in te halen door de concurrentie. Het is voor ESZVV Totelos het eerste kampioenschap in de Hoofdklasse in de geschiedenis van de club. De laatste 3 seizoenen eindigde Totelos steeds op korte afstand van Braakhuizen op de tweede plaats. Dit seizoen staat er geen maat op Totelos; het leverde slechts eenmaal twee punten in, wist al 215 keer te scoren en incasseerde gemiddeld minder dan een goal per wedstrijd.

1e helft
TZV/ vd Heuvel kon in haar sterkste opstelling beginnen en kon bij winst de achterstand terugbrengen tot 4 punten. Totelos DA1 miste voor de kampioenswedstrijd drie belangrijke speelsters: aanvoerder Marlou Thijs, en aanvallers Suzanne Leestemaker en Yvonne de Kinkelder. Daarom sloten Bente Derks, Senna Kloosterman en Michelle van Grinsven aan vanuit DA2. Dit betekende echter geen verzwakking, want het hele team stond meteen vanaf de aftrap sterk te spelen. TZV probeerde met hoog pressing Totelos tot fouten te dwingen, maar de defensie bleef kalm onder alle druk.

Uit een eerste vloeiende Totelos aanval wist Malon van Bussel de 1-0 bij de tweede paal binnen te tikken en in de 7'wist Melissa Grunewald uit een corner de 2-0 te maken. TZV had veel balbezit, maar strandde steeds rondom de cirkel dankzij de goed georganiseerde defensie. Vivian Verhaert scoorde bijna met een mooie soloactie de 3-0, maar stuitte op de TZV keeper. In de 17' wist Senna Kloosterman met een mooi afstandsschot wel de 3-0 te scoren en uit een perfect uitgespeelde aanval wist Izy Janssens al voor de rust Totelos 'zegezeker' te maken met de 4-0.

2e helft
TZV weigerde zich bij een nederlaag neer te leggen en startte begin 2e helft een blitzoffensief. Uit een mooie combinatie met Sandra Doreleijers, wist Inge van Son met een stiftje de 4-1 te scoren. Goalkeeper Yara Kikken moest vervolgens twee reddingen maken, maar daarna leek de aanvalsdrift van TZV gestild. Aan de overkant wist Senna Kloosterman met één schot drie keer de binnenkant van de paal te raken en miste zowel Melissa Grunewald als Bente Derks een 1 vs 1 situatie.

Nadat Vivian Verhaert een prachtige volley net over het doel schoot, werd de mooiste aanval van de wedstrijd wel afgerond. In de 42' was het Bente Derks die een aanval van vijf snelle passes koelbloedig binnenschoot bij de tweede paal: 5-1. TZV werd vervolgens nog tweemaal gestuit door keeper Yara Kikken en Melissa Grunewald miste nog voor open doel, waardoor de einduitslag op 5-1 bleef staan in sporthal De Heiberg.

'De Dubbel'
Totelos DA1 beleeft zover een succesvol seizoen. Naast het behalen van het kampioenschap, heeft het zich ook gekwalificeerd voor de bekerfinale. Op 8 mei zal het team wederom tegen TZV/vd Heuvel strijden voor de KNVB Beker Zuid 1, wat de vierde opeenvolgende bekerwinst zou betekenen voor Totelos. In de landelijke beker wist Totelos te stunten door een Eredivisieteam uit te schakelen en zelfs tot de halve finale te reiken. Hierin was KTP Nieuw Roden, een topteam uit de Eredivisie, met 2-0 te sterk.

Scoreverloop
Totelos DA1 – TZV/Vd Heuvel D1
3' 1-0 Malon van Bussel
7' 2-0 Melissa Grunewald
17' 3-0 Senna Kloosterman
21' 4-0 Izy Janssens
29' 4-1 Inge van Son
42' 5-1 Bente Derks

Team
Totelos DA1: Yara Kikken, Malon van Bussel, Bente Derks, Izy Janssens, Melissa Grunewald, Michelle van Grinsven, Senna Kloosterman, Vivian Verhaert. Afwezig/geblesseerd: Marlou Thijs, Suzanne Leestemaker, Yvonne de Kinkelder, Lindsey Stultiens (GK).
Coach: Raymond Starke

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Paul Janssen
25 maart 0:35
Bij de KNVB is er dit seizoen niet meer sprake van DA1 maar van VR1
Verslag van de wedstrijd moet dus zijn ESZVV Totelos VR1 - TZV/vd Heuvel VR1