Duur puntenverlies UNA in thuisduel tegen GOES

Deel dit bericht via:


(Door Thieu Vlemmix) Toch lijkt het er alleszins op dat we nog een opwindend slot van deze competitie gaan beleven. Dit is tegelijk de fase van de transfers. Eerst even aftrappen met een korte update over UNA’s selectie voor komend seizoen, dan over de wedstrijd van vandaag.

Het gerucht als zou Sil van Herwijnen (samen met Twan Demin) naar Marvilde zou vertrekken, is afgelopen week ontzenuwd. De snelle, makkelijk scorende en 22 jaar jonge spits, blijft toch voor zijn club behouden. Hoera!
Verder is bekend geworden dat Willem Tieben zijn carrière voortzet bij UDI ’19.  Da’s geen hoera, maar jammer. Toch is er begrip voor de keuze van de 24-jarige linksbenige stopper, die al heel lang heen en weer kachelt tussen een basisplaats en de reservebank. Net niet, net wel. Het getuigt van karakter en – het klinkt in deze situatie misschien vreemd – clubliefde, als je dat bijna vijf jaar volhoudt, zoals Willem. Ondanks dit vertrek, blijft hij er eentje van de Zeelster club, waar hij – zo zegt ie zelf – uiteindelijk weer naar terug zal keren. De intussen lang geblesseerde rechtsback Sander van Weert gaat nu al terug, namelijk naar zijn ‘oude liefde’ Blauw Geel ’38. Voor UNA betekent dat, het verlies van een sportieve en zeer gewaardeerde teamspeler (en met een leuke familie!).  

De prestaties van UNA zijn de laatste weken om over naar huis te schrijven. Dat doen we dan ook, de  ploeg is immers in goeden doen. Met drie winstpartijen achter elkaar is de eindspurt, richting mogelijke prijzen aan de meet, begonnen. GOES, de tegenstander van vandaag, kan er ook iets van. Nou ja, ‘iets’? Met de volle winst uit de laatste 4 wedstrijden (doelsaldo 12-3) doet Gezamenlijke Opwaarts Eendrachtig Sterk zelfs nog beter. De Zeeuwen leken destijds op eigen klei na een 2-0 stand op een gemakkelijke zege af te stevenen. Maar die van UNA ging er daarna nog op en over: 2-3. Vandaag loopt het allemaal anders. Op Sportpark Zeelst staan twee aan elkaar gewaagde ploegen tegenover elkaar. Bij de thuisploeg ontbreken Tom Scheepers (4-6 weken eruit) – hij wordt prima vervangen door Teun Sebregts – en nog altijd Sjors Paridaans. UNA is voor de pauze wat sterker.

Maar verder dan enkele schuchtere pogingen van o.a. Brian Boogers (2x kopbal net over) en een afgekeurde goal van Mart van de Gevel komt het niet. Na de pauze gaat het er allemaal wat feller aan toe en is er zelfs een heus opstootje na een trappende beweging van Niek van Boekel; het levert UNA twee gele kaarten op en GOES eentje. Nadat Mart van de Gevel in de 74e minuut knap de 1-0 binnen heeft geschoten na een fraaie dieptepass van de latere man van de wedstrijd Ritchie Sam Anpong, geven de gevaarlijke Zeeuwen zich nog lang niet gewonnen.

En zeker de supersnelle rechtsbuiten Erwin Franse niet. Want die is in de 80ste minuut voor een keer naar binnen gezwenkt. Daar verschaft de nummer 7 zich slim voldoende ruimte om ferm naar de korte hoek uit te kunnen halen. En dat doet hij ook: doelman Yanick Derix weet zich geklopt, 1-1.

Voor GOES geen slechte uitslag in de strijd om de derde periodetitel. Voor UNA duur puntenverlies, zowel richting de mogelijke periodetitel als promotie. 

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?