Dommelen op karakter naar volgende ronde nacompetitie

“Dit is een overwinning voor de hele club”, glunderde Paul Firet, trainer van RKVV Dommelen, na de 3-2 zege tegen Woenselse Boys. “We speelden vandaag met jongens uit het eerste, het tweede, het derde en JO19. En op de bank zat zelfs een speler va JO17. Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen, ondanks dat we in de tweede helft nog goed wegkwamen. We zijn op karakter door naar de volgende ronde.”
Even verderop deed aanvoerder Mark Burgmans puffend zijn verhaal. “Het was zwaar vandaag. De warme weersomstandigheden speelden zowel Woenselse Boys als ons parten. Vóór de rust konden we het allemaal goed belopen, maar halverwege de tweede helft was bij sommige van ons de pijp aardig leeg. Gelukkig hebben we de wedstrijd over de streep kunnen trekken. Zij kregen nog enkele mogelijkheden, maar in de slotfase moeten wij de zaak ook gewoon op slot gooien. Een van die twee kansen had Koentje (Schellens, red.) wel mogen binnenschieten! Haha!”
De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor Dommelen. Via Bryan van Gerwen, Koen Daris en Jonathan van Doorn kregen de blauwwitten enkele grote kansen. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant. Nadat hij in de 26ste minuut Luc Geurts de gelegenheid bood om te scoren, waar hij beter zelf had kunnen schieten, was Jay Jay Gramser twee minuten later wel succesvol. Hij soleerde door de Dommelen-defensie en klopte doelman Leo van Bette met een strak schot: 0-1.
Dommelen zat niet bij de pakken en neer en nauwelijks vier minuten was het al weer gelijk. Mathijs de Bie speelde zich op links vrij en zette de bal voor, waar Van Doorn ter plaatse was om de 1-1 binnen te schuiven. De thuisclub voelde dat er meer mogelijk was en in de 38ste minuut kwam de ploeg van Firet ook terecht op voorsprong. Weer was De Bie de aangever, nu uit een vrije trap. Burgmans kopte de bal fraai in. Dommelen was nu duidelijk de bovenliggende partij en net voor rust vergrootte Van Doorn de marge naar twee. Nu gaf jongeling Van Gerwen de assist.
Consolideren
In de tweede helft ging Woenselse Boys op jacht naar de aansluitingstreffer. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Tot in de 53ste minuut, toen Geurts profiteerde van een onoplettendheid in de Dommelen-defensie en onmiddellijk doeltreffend afdrukte: 3-2. Dommelen schrok enigszins en hinkte vervolgens op twee gedachten: op jacht gaan naar de 4-2 of de 3-2 voorsprong consolideren? Het bleef dus spannend, zeker omdat Woenselse Boys alles op alles zette om gelijk te maken. Een aderlating was het uitvallen van Gramser, die zich met een rugblessure moest laten vervangen door Sidney Woensdregt. Eigenlijk was ook Geert Vermeulen niet meer fit, maar hij moest nog even door.
Na de 3-2 was er geruime tijd nauwelijks meer sprake van serieuze doelkansen. Pas in de 77ste minuut kon weer een mogelijkheid tot scoren worden genoteerd. En wat voor één! Woensdregt kopte de bal door op Geurts die vrij voor Van Betten had móeten scoren. Hij schoot echter naast. Firet bracht routinier Koen Schellens voor Mathijs de Bie en de invaller kreeg meteen een enorme kans. Op aangeven van Burgmans verscheen hij vrij voor doelman Juri Koudijs. De 33-jarige speler van het derde elftal mikte de bal aan de verkeerde kant van de paal.
Wild
In de 85ste minuut was er een volgende kans voor Dommelen. Tom van Hoek zette scherp voor, maar invaller Kay Jordan kwam bij de tweede paal net te laat om de bal in te glijden. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak. Er werd wild uitverdedigd en via een speler van Woenselse Boys caramboleerde de bal maar net over het doel van Dommelen. Tot opluchting van Van Betten. Na ruim negen minuten blessuretijd, waarin Schellens zijn tweede grote kans om zeep hielp, floot scheidsrechter John van Ooijen voor het einde. Dommelen mag in de tweede ronde van de nacompetitie op bezoek bij Gudok.

Dommelen: 1. Leo van Betten, 2. Jason Franken, 3. Luc Steevens, 4. Geert Rijnders, 7. Mathijs de Bie (19. Koen Schellens), 8. Jur Rademakers, 9. Mark Burgmans, 10. Tom van Hoek, 11. Koen Daris, 12. Bryan van Gerwen (17. Jordan Kay), 14. Jonathan van Doorn (16. Nordin van Weert).

Woenselse Boys: 21. Juri Koudijs, 3. Denny de Roo, 4. Yannik Hoogesteger (6. Onur Atakan), 8. Luc Geurts, 10. Jay Jay Gramser (9. Sidney Woensdregt), 11. Rob Verbeek, 13. Bram van de Donk, 14. Brian Mandigers, 16. Geert Vermeulen (7. Roani Denktas), 17. Teun van de Moosdijk, 18. Jordi Jansen.