'Dit Riethoven zou het ook goed doen in de vierde klasse'

Deel dit bericht via:


Ondanks een uitstekende eindsprint degradeerde Riethoven afgelopen seizoen toch uit de vierde klasse. De ploeg van trainer Stefan de Graef zat echter niet bij de pakken neer en vol overgave werd begonnen aan de nieuwe competitie in de vijfde klasse E. Tot nu toe met succes, want de roodwitten zijn na acht wedstrijden koploper, met 22 punten.

De enige club die in het spoor van Riethoven kan blijven, is De Weebosch. De Bergeijkenaren hebben twintig punten uit acht duels. Het onderlinge treffen staat volgende week op het programma. Maar voor zondag is gekozen voor de wedstrijd tegen Hulsel, de nummer 3 op de ranglijst. “Gezien het puntenverschil (zeven, red.) moeten wij in staat worden geacht om deze wedstrijd te winnen”, zegt De Graef. “Zonder onszelf op de borst te kloppen, denk ik dat we sterkste ploeg in deze klasse zijn. Maar naast goed voetbal, wordt op dit niveau ook iets anders gevraagd: hard werken. Als we dit ook kunnen opbrengen, kan het een mooi seizoen worden.”

Riethoven heeft inmiddels de eerste periodetitel gewonnen, maar wil meer. “We willen gewoon kampioen worden. Dan hebben we al die beslissingswedstrijden niet meer nodig. De titel is de kortste weg om te promoveren. Al is het niet altijd de gemakkelijkste route. We moeten dan nog wel veel meer de kansen benutten. Vorige week spelen we 1-1 bij DOSKO’32 en lees ik daarna in het Eindhovens Dagblad dat DOSKO meer had verdiend en verzuimde de 2-0 te scoren. Ik weet niet welke wedstrijd de verslaggever had gezien, maar ik schat dat wij zes honderd procent kansen hebben gehad. We hadden dik moeten winnen.”

Blind
Het is ook een beetje het probleem van de vijfde klasse, vindt De Graef. “Veel ploegen graven zich in en loeren op de counter. Of spelen met veel mensen achterin en schieten elke bal blind naar voren. Hopende op een bevlieging van een van hun spitsen. Wij willen voetballen, zetten met een 4-4-2 opstelling de nodige druk en proberen zo aanvallend mogelijk te spelen. Met drie snelle jongens in de voorste gelederen, Gijs en Joey van Otten en Jona Gijrath, hebben we veel mogelijkheden. Jona is eigenlijk nog een jeugdspeler, maar hij doet het uitstekend. Met deze selectie moet Riethoven gewoon kunnen meedoen in de vierde klasse.”

Dan wel zonder De Graef, die in oktober al aangaf dat dit zijn laatste seizoen is bij Riethoven. “Ik maak het seizoen netjes af, zoals beloofd, en dan vertrek ik. Zonder in details te treden, maar er is iets voorgevallen, waardoor ik voor mezelf genoodzaakt ben om te stoppen. Ik heb dit op tijd kenbaar gemaakt, zodat de club op zoek kan naar een andere trainer en ik mezelf ook ‘in de markt’ kan zetten. Weet je, ik zou best eens op een hoger niveau willen trainen (SV Valkenswaard, Bladella en Unitas’59 zijn bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe trainer, red.), maar het is best moeilijk om daar in beeld te komen. Ik heb sowieso de papieren, maar ik denk ook de capaciteiten.”

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?