Eric van der Palen over zijn contractverlenging bij FC Eindhoven/av

Deel dit bericht via:


Na een mondelinge overeenkomst in december 2017 is het nu definitief dat Eric van der Palen ook komend seizoen aan het roer staat bij de amateurs van FC Eindhoven. Van der Palen is bezig aan zijn eerste seizoen bij de tweedeklasser.
Toch wordt de vraag gesteld waarom het zo lang heeft moeten duren voordat Van der Palen definitief heeft getekend voor een langer verblijf. Van der Palen:" Er ontstonden een hoop onduidelijkheden. FC Eindhoven heeft begin december mijn optie voor een tweede jaar gelicht. In januari kreeg ik te horen dat FCE mijn contract wilde verlengen, maar onder andere voorwaarde dan dat ze met mij hebben afgesproken. Daarnaast is de werkwijze die het bestuur hanteerde in deze kwestie niet mijn werkwijze. Niet of nauwelijks communicatie, er werd niet gepraat over voetballen, maar over randzaken. Randzaken waar ik als trainer helemaal niets mee kan, maar wel last van heb, mede door de gebrekkige communicatie. Kortom een hoop gedoe , waardoor ik ging twijfelen.

Ik kreeg het gevoel dat het eerste team niet belangrijk is voor FC Eindhoven. Hierdoor ontstond er een bepaald cynisme die niet bevorderlijk is geweest voor een goede samenwerking. Ik heb verlengt omdat ik mijn staf en spelersgroep waardeer. Daarnaast ook voor Andre Nijssen, die voor de club veel betekend. Hij heeft de club regelmatig financieel ondersteund door activiteiten te organiseren die de club FC Eindhoven/av financieel heeft ondersteund. Hier moet in mijn ogen meer waardering voor zijn. Oké , hij heeft soms een grote mond, maar een klein hartje. Andre is erg begaan met de club en het team, we werken goed samen, we vertrouwen elkaar en hij laat mij mijn werk doen, dit alles in goed overleg. De club en ik zijn weer on "speaking terms" en er wordt weer meer over voetbal gepraat. Aandacht voor de jeugd, het opzetten van goed beleid indien het gaat om doorstroming van de jeugd naar de selectie, het opzetten van een tweede selectie elftal e.d."

Ambities
Met Andre Nijssen als technisch manager binnen de club zijn de ambities groot. FC Eindhoven/av wil graag de stap naar de 1e klasse maken. Dit seizoen gaat dat waarschijnlijk niet meer lukken, maar komend seizoen staan alle pijlers gericht op promotie. Van der Palen: " We zullen stapje voor stapje deze ambitie waar gaan maken, zoiets kun je niet helemaal plannen. We zijn nu de huidige selectie aan het doorlichten en zullen gericht door selecteren op die punten waarvan we denken dat we sterker van worden. Ambitie blijft overeind."

Klimaat
Het werkklimaat voor de 54-jarige trainer is niet optimaal. De wedstrijden 'werden' gespeeld in het FC Eindhoven stadion en Van der Palen moest met zijn selectie trainen op de voetbalvelden van Tongelre. Vanaf heden is daar verandering in gekomen en wordt er gespeeld en getraind op het eigen sportpark. Van der Palen: " Tsjaa ook een heel gedoe geweest. Laat ik het hier op houden dat het een financieel verhaal is geweest om deze keuze te maken. Qua capaciteit, kwaliteit is het huidige sportpark echt een schande. De vereniging is sterk groeiende, met name de capaciteit schiet tekort bij FC Eindhoven. Dan praat ik ook over de kwaliteit van de velden, zelfs ik als trainer moet oppassen waar ik loop anders verrek ik mijn enkelbanden, maar ook over de gedateerde accommodatie in het algemeen. Dit mag de gemeente zich aantrekken. De huur innen, zijn ze goed in. Indien je iets te laat bent met betalen dan staat de vereniging onder curatele ( kosten versus kwaliteit ligt ver uit elkaar),maar het sportcomplex onderhouden en deze verduurzamen dan lopen ze nog jaren achter, een schande. Voor de binding met de club is dit natuurlijk een hele goede zaak, ik ben er blij mee."

Selectie
Met de huidige selectie waren de verwachtingen voor dit seizoen hoog. Toch vallen de resultaten wat tegen." Ja en nee, ik had er zelf meer van verwacht. Onze doelstelling aan het begin van het seizoen was bij de eerste vijf te eindigen, dit kan alsnog. Ik vind wel dat we met elkaar niet het optimale uit de mogelijkheden hebben gehaald. In het begin van het seizoen had ik te maken met een hele hoop BV-tjes die als een team moesten gaan voetballen. Het viel mij tegen hoe lang zo'n proces duurt en het kwartje begint te vallen bij de spelers. Ik had meer van mezelf verwacht dat ik dit proces sneller kon beïnvloeden. Daarnaast was het instelling/ mentaal een probleem, ik mis leiderschap, boefjes, echte winnaars, een gezonde hiërarchie in de kleedkamer. Nu begint het besef te komen dat we het een en ander hebben laten liggen qua resultaat en dat is onze eigen schuld. Aan technische kwaliteiten ligt het niet, wel aan de teamspirit en als team de wedstrijd kunnen/willen winnen. Iedere speler moet in de spiegel kijken en tegen zichzelf durven zeggen, heb ik er alles aan gedaan en voor gelaten, dan denk ik dat te (veel) spelers hier niet een positief antwoord op kunnen geven. De laatste wedstrijden gaat dit steeds beter, dus mogelijk dat er dit seizoen toch nog een prijs te halen is. Ik ga ervoor."

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Hans
11 april 14:23
We zijn nu de huidige selectie aan het doorlichten en zullen gericht door selecteren op die punten waarvan we denken dat we sterker van worden....
Dat worden dus opnieuw een aantal BV-tjes die als team moeten gaan voetballen. Het is allemaal korte termijn politiek. Binding met de club is er zolang ze betaald worden en zodra dat niet meer gebeurd glijdt de club af naar het niveau waar ze thuis hoort. Voorbeelden genoeg in de regio.