William Hoeymans en DOSL kijken uit naar derby's

Deel dit bericht via:


Hoeymans (52) haast zich te zeggen dat hij ook bij degradatie naar de vijfde klasse naar DOSL was gegaan, maar dat hij dan wel een keertje had moeten slikken. "Van bijna tweede klasse met Budel, naar de vijfde klasse met DOSL zou wel een erg grote stap terug zijn geweest. Gelukkig konden ze zich handhaven en kunnen we nu weer naar boven kijken. DOSL is gewoon een hele leuke club en ik heb hier in het verleden ook al eens gesolliciteerd. Toen ben ik uiteindelijk naar een andere vereniging gegaan, maar de contacten zijn altijd gebleven. Omdat ik wist dat ik bij Budel niet kon bijtekenen, en dat Michael Drummen hier wegging, heb ik gereageerd op de vacature."

De Valkenswaardenaar, als speler succesvol bij onder meer De Valk en Lommel SK en daarna trainer van onder meer Waalre en Reusel Sport, was graag nog een seizoen bij Budel gebleven. De club hanteert echter de stelregel dat een trainer maximaal twee seizoenen kan blijven. Dus Hoeymans moest vertrekken. Ondanks de uitstekende resultaten en zijn goede verstandhouding met de spelersgroep. "Erg jammer, maar ik ben er niet te lang bij stil blijven staan. Bij DOSL mocht ik op gesprek komen en toen was het snel geregeld. Er zijn daarna nog wel meer clubs geweest, die hebben geïnformeerd, maar ik ben een man van mijn woord."

In de war
Bij DOSL heeft Hoeymans een jonge selectie tot zijn beschikking. "We hebben 34 spelers voor twee elftallen. Dat is genoeg, maar ik heb de eerste weken te maken gehad met nogal wat afwezigen. Twee langdurig geblesseerden, drie jongens die nog niet fit zijn én een vriendenweekend hebben de voorbereiding enigszins in de war gestuurd. Ik weet dat ik als trainer van een vierdeklasser weinig kan eisen, maar het is wel balen. Vandaar dat ik gematigd tevreden ben." Maar toch kan Hoeymans tevreden zijn na een onrustige voorbereiding. DOSL plaatste zich voor de tweede ronde van de Districtsbeker. "Voor de beker wonnen we met 3-0 van ZSC en speelden we bij Riethoven gelijk (3-3). Daardoor moest er thuis worden gewonnen van derdeklasser Valkenswaard. Dat dit lukte (DOSL won met 4-2, red.), is een compliment aan mijn spelers en een mooie opsteker richting de competitie."

Naast het voetballende gedeelte, vindt Hoeymans ook uitstraling belangrijk. "Sinds enkele weken hebben alle spelers hetzelfde trainingstenue. Daarvoor leek het soms wel carnaval, haha! Ze hebben daar zelf ook een financiële bijdrage aan moeten leveren, maar nu staan ze er allemaal netjes op. Ik hecht daar de nodige waarde aan. Zoals ik ook sfeergevoelig ben. Vandaar dat ik graag in de Kempen had gespeeld, maar de KNVB heeft anders beslist. Nu krijgen we de derby's tegen Sterksel, FC Cranendonck en Maarheeze. Ook mooi! Het moet mogelijk zijn om bij de eerste vijf te eindigen en wellicht een periode te winnen."

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


volger
17 september 18:07
Vanuit het "minicamp"veel success gewenst.