DOSKO'32 wil eindelijk weer eens meedoen om de prijzen

Deel dit bericht via:


Jarenlang speelde DOSKO'32 een redelijk anonieme rol in het amateurvoetbal. Dit seizoen wil de Duizelse ploeg eindelijk weer eens meedoen om de prijzen. Onder leiding van trainer Frank de Haan bezet DOSKO'32 momenteel de derde plaats in de vijfde klasse E. De achterstand op koploper Waalre bedraagt zeven punten, die op Sterksel drie. Komende zondag is de nummer twee op de ranglijst te gast op sportpark De Meer.

Eindhovenaar De Haan (53) was in het verleden actief bij Pusphaira en Best Vooruit en is sinds november 2016 trainer bij DOSKO'32. "Johan Rijkers vertrok en ze zochten een opvolger. Via-via werd ik benaderd. Ik was op dat moment werkzaam als hoofd jeugdopleiding bij Best Vooruit en dus alleen op zaterdag 'bezet'. Na een eerste ori├źnterend gesprek waren we er snel uit. Het klikte meteen." De Haan erkent dat hij zeker niet in een gespreid bedje terecht kwam. Het was een beetje doodgebloed en soms waren er op de training maar vijf man. De beleving was ver te zoeken en er was nauwelijks nog sprake van een prestatiegericht klimaat."


Ik ben dus eerst aan de gang gegaan om met iedereen een gesprek te hebben en het plezier in het voetbal weer terug te brengen. De trainingsopkomst werd snel weer beter en ook de sfeer keerde terug. Nu zijn we vrijwel elke dinsdag en donderdag compleet en is er sprake van de nodige concurrentie. En die wordt volgend seizoen nog groter, want ik verwacht dat er zo'n vijf spelers overkomen uit JO19-1."

Kwaliteit
Dat DOSKO'32 het dit seizoen goed zou gaan doen, had De Haan wel verwacht. "Ik heb vooraf al voorspeld dat we bij de eerste drie zouden eindigen. We hebben behoorlijk wat kwaliteit en technisch zijn we een van de sterkere ploegen. Niet voor niets hebben we uit gewonnen van Sterksel en thuis van Waalre. Dit zijn ook ploegen die willen voetballen en dat ligt ons wel. We zijn echter nog niet constant genoeg en hebben het juist moeilijk tegen de onderste ploegen. Met spelers die de mouwen opstropen en het vooral moeten hebben van hard werken. Vandaar dat ik denk dat we het goed zouden doen in de vierde klasse."

Evenals Sterksel wil DOSKO'32 graag verzorgd voetbal spelen. De Haan: "We hebben allebei pas zeventien doelpunten tegen. Verdedigend zit het dus ook goed in elkaar. Wie zondag het eerste doelpunt maakt, kan wel eens spekkoper zijn. We gaan er alles aan doen om te winnen en de competitie nog spannend te maken. Er moeten nog tien wedstrijden worden gespeeld. Wie weet, gaan Sterksel en Waalre ook nog verliezen. En als we onverhoopt niet meer mee kunnen doen voor het kampioenschap, is er ons veel aan gelegen om via de nacompetitie te promoveren."

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?