DBS - SV Budel: 1-1

Deel dit bericht via:

sv Budel laat zege uit handen glippen bij DBS

sv Budel heeft een vijfde overwinning op rij uit handen laten glippen in de slotfase. In de ietwat rommelige wedstrijd op bezoek bij DBS in Eindhoven kwam sv Budel na ruim tien minuten spelen op voorsprong via Steef Vasen. Deze voorsprong hield sv Budel lang vast, maar in de absolute slotfase van de wedstrijd kwam DBS alsnog langszij. Hierdoor verliest sv Budel twee kostbare punten in de strijd om de tweede periodetitel.

De selectie van trainer Walter van Ommeren bestond in Eindhoven uit zestien spelers. De oefenmeester mist alleen in de achterhoede nog enkele spelers en moest daarom vooral puzzelen wie er als rechtsachter zou beginnen. Stan van Leeuwen begon uiteindelijk in de basisopstelling en Stef van der Kruijs zat daarom op de bank.

Ondanks de kou werd er bij DBS toch gespeeld op het hoofdveld dat voorzien is van kunstgras. sv Budel begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na 11 minuten op voorsprong. Na een assist van Jasper Beerten wist Steef Vasen de score te openen. Daarna werd de wedstrijd wat rommelig van twee kanten. Toch ging sv Budel rusten met een 1-0 voorsprong, mede door goed keeperswerk van Dennis van Gils en DBS-doelman Thomas Hooyberghs die vorig jaar nog bij profclub FC Eindhoven onder de lat stond. Na rust was het veldspel opnieuw niet grandioos, maar de voorsprong stond nog altijd op het scorebord. Tot enkele minuten voor tijd, toen DBS alsnog de gelijkmaker wist te forceren. In de resterende blessuretijd probeerde sv Budel nog wel de overwinning te behalen, maar kwam het niet meer gevaarlijk genoeg voor het doel van DBS en dus moesten beide teams genoegen nemen met een punt.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?