DBS doet goede zaken in strijd tegen degradatie

Wel een paar kilootjes te zwaar, maar niemand bij DBS durfde hierover na de wedstrijd tegen WODAN nog een opmerking over te maken. Mike Box, dit seizoen voornamelijk spelend in het tweede elftal, was zondag de matchwinner. Ter hoogte van het zestienmetergebied kreeg hij de bal aangespeeld. Hij bedacht zich geen moment en drukte doeltreffend af. Doelman Tim van Gils van WODAN was kansloos. DBS won met 2-1 en deed goede zaken in de strijd tegen degradatie in de derde klasse D.
Normaliter zouden de roodgelen nu wel veilig moeten zijn, want met 19 punten uit 19 wedstrijden staan zij nu ruim boven de plekken die nacompetitie betekenen. Toch kan (nieuwe) trainer Eric van der Palen er zeker niet helemaal gerust op zijn, omdat rechtstreeks concurrenten als Wilhelmina Boys (15 punten), Hapert (13) en Spoordonkse Boys (13) nog drie duels moeten inhalen. Reusel Sport (18) zelfs nog vijf (!). Alleen WODAN (18) heeft evenzoveel wedstrijden gespeeld als DBS en moet ook nog op haar tellen passen. Helemaal onderaan lijkt Dommelen (11 uit 18) gezien. ‘Lijkt’, want in deze spannende competitie is niks meer zeker…
Van der Palen was zondag in ieder geval even de gevierde trainer en dit deed hem zichtbaar goed. “Natuurlijk is het lekker als je eindelijk weer eens wint. Deze jongens hadden volgens mij sinds november vorig jaar geen wedstrijd meer gewonnen. Ik ben gevraagd het over te nemen van Bram Louwers (de spelersgroep zegde het vertrouwen in hem op, red.), maar ik heb niet meteen ‘ja’ gezegd. Het klopt dat het de bedoeling was dat ik hier volgend jaar trainer zou worden, maar ik vond wel dat de club het eerst goed moest regelen met Bram. Bovendien heb ik de spelers ook ter verantwoording geroepen. Zij moeten nu laten zien dat ze goed genoeg zijn om zich te handhaven in de derde klasse.”
Slot
Werd vorige week in de slotfase nog onnodig gelijk gespeeld tegen Tivoli (3-3); nu sloeg DBS in de laatste paar minuten zelf toe. In de 87ste minuut zorgde invaller Mike Box voor de beslissende treffer. Nauwelijks een minuut later had René de Vries het duel helemaal in het slot kunnen gooien, maar bij de tweede paal verzuimde hij een strakke voorzet van Tim van der Velden binnen te knikken. WODAN hield dus nog hoop en was in de 90ste minuut dicht bij de gelijkmaker. Malam Seide, de beste man aan blauwzwarte zijde, speelde zich behendig vrij en dwong doelman Thomas Hooyberghs tot een fantastische redding.
Seide, sinds de winterstop nieuw bij WODAN, was sowieso een plaag voor de defensie van DBS. Samen met Romano Schalks en Ngozi Okunde bezorgde hij de verdedigers van de thuisclub handenvol werk. Ook in de eerste helft. Waar vrijwel iedereen verwachtte dat WODAN op voorsprong ging komen, nam DBS in de 33ste minuut brutaal de leiding. Eerst bracht Hooyberghs redding op een inzet van Schalks en vervolgens moest Gregor Buenen aan de andere kant aan de noodrem trekken, om Pim Mesing van scoren af te houden. Routinier Toon Sweegers zette vanaf de strafschopstip DBS op 1-0.
Goeden doen
WODAN zat niet bij de pakken neer en ging op jacht naar de gelijkmaker. In de 42ste minuut werd het 1-1. Seide kon alleen op het doel van DBS afgaan en verschalkte één-op-één doelman Hooyberghs. De assistent-scheidsrechter van de roodgelen stak zijn vlag omhoog, omdat Schalks buitenspel zou hebben gestaan. Scheidsrechter Luuk van Moll vond het echter ‘niet hinderlijk’ en keurde de treffer terecht goed. De leidsman was sowieso in goeden doen en wuifde in de tweede helft ook een vermeende overtreding (‘Strafschop scheids!’) op Schalks gedecideerd weg. Hierna was Seide nog twee keer dicht bij een treffer voor WODAN, maar ging uiteindelijk DBS met de volle winst aan de haal…