Column Noud van Buul: De plannen van Knegselse Boys.

Deel dit bericht via:


Op verzoek van de TC wil ik komend seizoen wat voor de Knegselse Boys gaan betekenen. In 1974 startte ik er als geboren en getogen Knegselnaar mijn carrière als trainer; trainer-speler. Als technisch adviseur hoop ik nu mijn steentje bij te dragen. Ik heb de afgelopen maand individuele gesprekjes gevoerd met beoogde eerste elftalspelers en zij waren zeer enthousiast. Ook de TC – bestaande uit voormalig spelers van het vaandelteam, Ad Willems, Mark Michielse, Hennie Sesink, Hans Willems - maakt een gedreven indruk.

Danny Blankers wordt de verantwoordelijke man voor de selectie. Danny is mijn assistent geweest bij Rood Wit V, de Valk en FC ODA. Ook is hij hoofdtrainer geweest bij vv Vessem, FC ODA en Mifano. Bij de Boys wordt zijn eerste assistent Hans Willems. Hans was als speler jarenlang een belangrijke pion in Knegselse Boys 1 en heeft reeds veel trainerservaring binnen de club. Jean Paul van der Feesten die ook als keeperstrainer op sportpark “De Breemakker” fungeert wordt tevens assistent trainer van de selectie en gaat Knegselse Boys 2 coachen.

Met Remon Pardoel- 1e team -  en Wilbert Michielse -2e team -  denken we goede elftalleiders in huis te hebben die het klappen van de zweep kennen. Anne Sesink zal haar steentje bijdragen om de spelers fit te houden en/of fit te krijgen. Wij hopen het voetbal in het team verder te ontwikkelen, waar mogelijk aantrekkelijker te gaan spelen en het zou mooi zijn als dat zichtbaar gaat worden op de ranglijst.
Nu naar Duizel ……………………
Frank de Haan, trainer van Dosko’32 in zijn voorbeschouwing: “DOSKO heeft in het paasweekend de strijd om plaats 3 of 4 verloren. Uit bij Hulsel speelde we een behoorlijke wedstrijd met aardig combinatievoetbal, maar gaven we de wedstrijd in 5 minuten tijd weg van 1-1 naar 3-1.( uitslag 3-2 ). Wel verloren, maar de manier van voetballen gaf vertrouwen voor de wedstrijd van maandag bij Terlo. Helaas was dit vertrouwen van korte duur want in Terlo hebben we het volledig af laten weten door een beschamende wedstrijd te spelen en Terlo heeft tegen ons hun eerste overwinning kunnen behalen. Zeer teleurstellend voor onze supporters en iedereen die bij DOSKO betrokken is.  Er zit nu eenmaal in het spel verweven dat er altijd verrassingen kunnen zijn en een groep voetballers volledig de weg kwijt kunnen raken. Dit is ons gebeurd afgelopen maandag en wij zullen onze ruggen moeten rechten om dit zo snel mogelijk te herstellen.”

De wedstrijd: Dosko ’32 – Knegselse Boys  1-1.

Zes doelpunten en een eindstand van 1-1.
De stoeltjes naast mij op de tribune werden bemand door Johan Rijkers (twaalf seizoenen speler in mijn selectie bij RKVV Bergeijk, Rood Wit ’67 en DBS “in de gouden tijd”) en Cees Bierens (topscorer in mijn periode dat ik bij RKVV Bergeijk werkzaam was.) Dus ik was deze middag voorzien van een goede back up.

In de zesde minuut is er een corner voor de thuisploeg maar Rick van Zon kopt bij de tweede paal over. Enkele minuten later aan de andere zijde een bal van Bas Sesink op Remco van de Broek maar keeper Sten Bierens verwerkt de bal naar de zijkant. In de 19e minuut een voorzet van Knegselse Boys speler Paul Verstijnen maar de bal wordt door Remco van de Broek over de kruising gekopt. Halverwege de eerste helft  zetten de bezoekers veel druk op aanvoerder Jody van Woerkum en deze moet een corner toestaan. De hoekschop wordt genomen door Tom van der Steen, goalie Sten Bierens gaat onder de bal door, maar Max van Deun schiet uit een moeilijke hoek over. Drie minuten later zet Frans Leijten met een pass Willem Brouwer vrij voor de keeper en deze scoort beheerst: 1-0. De vleugelspelers Frans Leijten en Pieter Castelijns van Dosko zijn regelmatig een plaag voor hun directe tegenstanders. Tom van de Steen slingert nog maar eens een bal in het centrum van de Dosko defensie maar die zwicht hier niet voor. Ook een pass over de flank door dezelfde van der Steen die bij Luc Mollen terecht komt wordt door Marc Kuijken niet op de juiste waarde geschat. Zes minuten voor rust geeft Dosko speler Stan Jacobs een mooie steekpass op Pieter Castelijns en Niek Wijnen werkt af maar de goal vindt geen genade bij assistent scheidsrechter en arbiter. Nog vóór het rustsignaal legt Tom van der Steen uit een vrije trap het leder neer bij de tweede paal, kort voor doel: twee oranjehemden weigeren te profiteren.

Over het algemeen weten de Dosko spelers elkaar beter te vinden in het positiespel en soms zelfs met flitsende momenten. Zo ook in de 51e minuut als Willem de Brouwer met een steekpass Frans Leijten weet te bereiken; deze stormt eenzaam richting doel maar schuift onderuit; toch het verkeerde schoeisel voor dit veld? Vier minuten later een belangrijk moment echter zonder gevolgen: de Boys spelen een lange bal van achteruit over de lengteas van het veld; een Knegsel voorwaarts gaat erachteraan en de bal verdwijnt – nogal kolderiek – in het doel. Een fractie van een seconde eerder heeft echter de arbiter gefloten en ……..geeft een vrije trap aan de bezoekers; deze vrije trap van Thijs Willems wordt echter door keeper Sten Bierens tot corner verwerkt. Twee minuten later krijgt Remco van de Broek een steekpass maar goalie Sten Bierens komt overtuigend zijn doel uit en pakt duikend de bal. Na een uur spelen valt dan toch de gelijkmaker: Thijs Willems geeft met gevoel de bal naar de eerste paal en Berend de Bruijn devieert de bal koppend naar de verre hoek: 1-1. In de 71e minuut wordt een vrije trap door van der Steen van de bezoekers bij de tweede paal binnen getikt maar ook deze treffer vindt geen genade bij deze assistent scheidsrechter en leidsman. Ruim een kwartier voor tijd heeft Bas Sesink nog een grandioze actie in huis en hij zet Niels Kuipers aan het werk maar zijn lage bal gaat diagonaal net voorlangs. Een misser van Paul Verstijnen komt de bezoekers nog bijna duur te staan: Ard-Jan Fleerakkers weet Willem Brouwer te bereiken maar vanwege vermeend buitenspel gaat deze treffer ook niet door …… Het laatste vermeldenswaardige wapenfeit is voor Dosko speler Niek Luijten maar zijn zoevend schot van ongeveer dertig meter gaat net over!
Vaak waren het sportieve duels op het scherpst van de snede; de spelers hadden een faire instelling; er was acceptatie van beide kanten en ook naar de scheidsrechter toe. Scheidsrechter Johnny Bruininx had dan ook geen moeite om deze derby in goede banen te leiden.
 

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?