Clubhart: Frans Paridaans (HMVV)

Deel dit bericht via:

Volgens bestuurslid Johan Luijten verdiend Frans deze uitverkiezing. “ Frans is altijd op het sportpark te vinden. Hij fluit regelmatig wedstrijden, verzorgt de inkoop van de kleding binnen de club en regelt ook dat alle kleding iedere week weer schoon bij de club komt. Hij offert zelfs zijn vakantie op voor het klaar maken van het materiaalhok. Frans is het aanspreekpunt bij HMVV. Dus Frans is een echte clubman” aldus Luijten. Genoeg redenen om Frans een aantal vragen te stellen:

[Afbeelding]

Stel je even voor aan het Amateurvoetbaleindhoven publiek:
Mijn naam is Frans Paridaans, leeftijd 59 jaar, geboren in Lage Mierde en sinds 1979 woonachtig in Hooge Mierde. Seizoen 79/80 was ook mijn eerste seizoen als actief lid van HMVV, waar ik een aantal jaren in de selectie heb gespeeld. Hierna heb ik een flinke enkelblessure opgelopen waardoor ik een operatie moest ondergaan. Daarna heb ik tot ongeveer mijn 50-tigste jaar in lagere teams gevoetbald.

Vertel eens precies wat je allemaal doet binnen de club:
Sinds begin jaren tachtig heb ik buiten het actief voetballen diverse functies en taken uitgevoerd, wat ik tot dit moment nog steeds met veel plezier doe. Ik ben begonnen als bestuurslid van het algemeen bestuur en na enkele jaren werd ik voorzitter van de jeugd van HMVV. In 1986 begon onze zoon te voetballen bij de f-jes van HMVV waar ik ook leider en trainer van werd. Deze functie heb ik 8 jaar vervuld. Ook heb ik tijdens deze jaren de jeugdkampen mee verzorgd. Hierna heb ik de functie van voorzitter overgegeven en ben actief gaan scheidsrechteren voor zowel de jeugd als senioren. Senioren ( lagere elftallen ) fluit ik nu nog steeds elke week op de zondag om 10.00 of 12.00 uur. Hierna gaan we meestal supporteren van het 1e elftal, zowel thuis als uitwedstrijden.

Sinds een aantal jaren ben ik lid van de algemene cie. Deze cie houdt zich vooral bezig met sponsoractiviteiten en inkoop van materialen, kleding en niet voetbalactiviteiten. De niet voetbalactiviteiten bestonden vooral uit het organiseren festiviteiten zoals: jaarfeest, bedrijventoernooi en vrijwilligersfeest. Sinds een jaar zijn deze taken ondergebracht bij de evenementen cie, waardoor de AC zich vooral kan richten op sponsoring. Sponsoring bestaat uit de volgende activiteiten : werven van bordsponsoring, leden club van 50, wedstrijdballen en tegoedbonnen voor de loterij op zondag. 1 x in de 4 jaar wordt voor alle teams ( van mini t/m 1e elftal ) nieuwe tenues aangeschaft. Binnen deze taakstelling ben ik zeer actief betrokken zowel in de werving van sponsors als inkoop van tenues en materialen. Wekelijks neem ik de tenues van de senioren mee voor bewassing hiervan welke plaatsvindt bij Lunet zorg, waar ik werk en zorg dat deze weer klaar staan in de kledingkastjes voor het weekend. Ook wedstrijdballen en reserve tenues worden wekelijks door mij klaar gelegd zodat de teams zich alleen maar bezig hoeven houden met het voetballen.Tenues worden door mij 2 keer per jaar gecontroleerd of ze compleet zijn en daar waar nodig aangevuld of vervangen.

Niet alleen aankoop maar ook met het onderhoud van trainingsmaterialen ben ik wekelijks aan de slag, zodat alle trainingen goed kunnen verlopen. Mijn motto hierin is dat trainers voldoende en goed materiaal moeten hebben om deze goed uit te kunnen voeren. Dit geldt voor mij vanaf de jeugd tot de selectie!
Afgelopen jaar heb ik tijdens mijn zomervakantie een 5-tal mobiele ballenwagens gemaakt zodat de trainers minder sjouwwerk hebben om de materialen mee naar het veld te nemen. Verder ben ik nauw betrokken bij het onderhoud van de velden en gebouwen. Wanneer er werkzaamheden hiervoor verricht worden, ben ik zeker van de partij.
Ook het belijnen van de velden worden door mij uitgevoerd, en geef ik ondersteuning bij kantine werkzaamheden.

Vanwaar de clubliefde voor HMVV:
In het verenigingsleven is men veelvuldig afhankelijk van vrijwilligers. Ik ben altijd voetbalminnend geweest en nog steeds. Op grond hiervan wil ik iets blijven betekenen voor HMVV. Verder is de sfeer waarin bestuur en leden met elkaar omgaan zeer prettig te noemen, waardoor er een grote saamhorigheid ontstaat. Dit is voor mij de basis om me in te blijven zetten. Ook de grote waardering die ik hierbij ervaar van leden en bestuur.

Je hebt een SDO’39 achtergrond, hoe ben je bij HMVV terechtgekomen:
Zoals ik al eerder heb aangegeven ben ik in 1979 in Hooge Mierde gaan wonen. Mijn vrouw is afkomstig uit Hooge Mierde, waar we ook in de periode 78/79 een eigen huis hebben gebouwd. Wil je inburgeren in een nieuwe omgeving, dan is daar bij uitstek het verenigingsleven een goede mogelijkheid voor. Snel maak je hierbij contacten en omdat ik voetbalde, is de keuze voor HMVV een logische.

Wat heeft deze club wat een andere club niet heeft:
Wat HMVV heeft wat een andere club niet heeft vind ik moeilijk te zeggen. Elke club heeft een eigen kleur, in de brede betekenis van het woord. Wat ik persoonlijk ervaar bij HMVV is clubwarmte en clubliefde bij heel veel leden. Dit getuigt van een bijzondere grote betrokkenheid van een ieder. Bij feesten en festiviteiten zie je een grote opkomst, maar dit zie je ook bij werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Bijna iedereen draagt binnen zijn of haar mogelijkheden zijn steentje bij voor het welzijn van HMVV.

Ben je tevreden hoe de club er voor staat in het algemeen:
Ik ben zeker tevreden hoe de club ervoor staat. Dit is zeker niet alleen afhankelijk van de resultaten van de teams. Goede resultaten zijn zeker belangrijk en dragen ook bij aan betrokkenheid en sfeer binnen een club. Dat het 1e elftal in de 4e klasse meedoet om het kampioenschap, is wel een fijne bijkomstigheid. Hierdoor trek je toch meerdere toeschouwers bij de wedstrijden. Ook de huidige indeling met alle verenigingen uit de gemeente Reusel de Mierden en dorpen in de directe omgeving, geven dit jaar extra kleur aan de competitie. Elk weekend is er wel derby wat uitmondt in een “super sunday”.

[Afbeelding]

Wat kan er binnen de club nog verbeterd worden:
Het is moeilijk aan te geven wat er nog verbeterd kan worden. De laatste paar jaar hebben we onze accommodatie en velden een nieuwe impuls gegeven. Ik mag wel zeggen dat ons sportpark gezien mag worden. De grote uitdaging voor onze vereniging zit hem vooral in; hoe kunnen we de huidige situatie continueren voor de toekomst zodat de huidige en toekomstige jeugd hun sport kunnen blijven beoefenen in een mooie en fijne omgeving. Ik zelf ben ervan overtuigd dat dit HMVV zeker zal gaan lukken, ook gezien de huidige samenstelling van het bestuur en diverse commissies. Vooral de mix van enkele ervaren ouderen en veel jongere bestuurders en commissieleden is de basis voor deze continuïteit.

Hoelang ben je al actief en hoelang blijf je nog je hart geven aan de club:
Ik ben vanaf 1979 actief voor en bij HMVV en hoop dit nog vele jaren te kunnen doen. Wanneer ik over enkele jaren mee pensioen ben, dan zal ik zeker nog meer op het sportpark aanwezig zijn. De uitdaging voor mij is zeker nog het realiseren van een “fut ploeg “, die wekelijks onderhoudswerkzaamheden op het sportpark kunnen gaan doen. Het motto hierin is zeker : vele handen maken licht werk. Dus voor nu is er voor mij zeker nog voldoende uitdaging in het clubwerk van HMVV.

Hoe kijk je in het algemeen naar het amateurvoetbal:
Voetbal in het algemeen, maar amateurvoetbal in het bijzonder heeft zeker een maatschappelijke waarde. Voetbal brengt mensen tot elkaar wat goed is voor sociale contacten en omgangsvormen. Sport is bij uitstek een goede manier om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen.
Ik zelf volg het hele amateurvoetbal in de regio. Verschillende keren in de week bezoek ik de pagina van Amateurvoetbaleindhoven voor info en verslagen. Een goed medium om de voetbalsport uit de regio bij te houden

Hoe groot is je betrokkenheid bij de selectie van HMVV:
Mijn betrokkenheid bij de selectie is relatief. Ik volg het 1e elftal middels supporteren op zondag en indien de vaste grensrechter niet kan, dan neem ik de vlag van hem over. Resultaten van de competitie worden door mij wel nauwlettend gevolgd, middels Amateurvoetbaleindhoven. Verder heb ik in de vriendschappelijke sfeer veel contact met de leider en verzorger van het 1e elftal. Hierbij worden dan ook regelmatig voetbalzaken besproken van de selectie.

Gaat HMVV dit seizoen promoveren:
Promotie van HMVV is nog moeilijk te zeggen. De resultaten zijn over het algemeen positief te noemen zonder grote uitslagen. Als de resultaten zo blijven dan doet HMVV zeker mee voor het kampioenschap en mochten ze geen kampioen worden dan is middels een periodekampioenschap zeker de nacompetitie haalbaar. Kampioenschap en promotie daar speelt elk team voor wat ook zeker het uitgangspunt moet zijn. Gezien de huidige indeling van de competitie, wat ik nog niet eerder heb meegemaakt, is elke zondag een derby te noemen, wat zeker bijdraagt in de strijd en sfeer van het voetbal in de regio.

Wie zou je graag van een andere vereniging zien in rubriek ‘Clubhart’:
Ik zou graag Klaas Vos van SDO´39 uit Lage Mierde willen aanbevelen.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?