Brabantia nog niet veilig van degradatiegevaar

Bedrukte gezichten op sportpark De Schellen in Nistelrode. Prinses Irene en Brabantia hadden zojuist gelijkgespeeld (1-1) en hiermee viel definitief het doek voor de thuisclub. De ploeg van trainer Ronny Everaerts uit Best degradeert naar de tweede klasse. Of tegenstander Brabantia die dans ontspringt, is nog afwachten. Met het ene punt bleven de Eindhovenaren FC Tilburg en Oirschot Vooruit nipt voor.
Doelman Jesse Renders van Brabantia was na afloop dan ook niet erg tevreden. “We hadden hier gewoon moeten winnen. Ons spel was echter niet goed en we missen ook gewoon te veel kansen. We staan nu nog twee punten voor op Oirschot en één op Tilburg, maar moeten de komende twee wedstrijden tegen Leones en Nemelaer nog vol aan de bak om deze ploegen voor te blijven. Voor deze teams staat eigenlijk niks meer op het spel, maar zijn zullen toch graag hun sportieve plicht vervullen. Je zag het ook vandaag tegen Prinses Irene. We moeten het zelf doen en krijgen niks cadeau.”
Na een gelijk opgaande beginperiode, werd Brabantia wat sterker. Het was echter Prinses Irene dat de eerste kans kreeg. Een slippertje in de Eindhovense achterhoede bracht Martijn van Vught in stelling. De spits kon echter niet genoeg snelheid meegeven aan zijn schot en Renders bracht simpel redding. Pas in de 38ste minuut was het er eerste échte gevaar van Brabantia. Alef Joao haalde uit de draai uit, maar doelman Stef van Venrooij pareerde knap. Een minuut later was er een goede kopkans voor Van Vught, maar zijn inzet ging over. En in de 42ste minuut kreeg Wibe van Rooij nog een kans, maar Renders had een passend antwoord op zijn vlammend schot.
Winnaar
In de tweede helft zette Brabantia meer druk naar voren en moest Prinses Irene achteruit. Wouter de Kramer kreeg in de 55ste minuut de bal op een presenteerblaadje van Ferry Aerts, maar stuitte van dichtbij op doelman Van Venrooij. Een minuut of zeven later was de ervaren sluitpost opnieuw de winnaar op een schot van Rai Maxwell. De rebound was voor Aerts, die zijn inzet van de lijn zag gehaald. Brabantia – dat vóór de wedstrijd door Everaerts er op was gewezen dat de geschorste Ryley de Jong niet kon worden opgesteld (!) – drong verder aan, maar gescoord werd er nog niet. Ook niet door Joao, die Venrooij (weer) op zijn weg vond.
In de 73ste minuut werd het eigenlijk uit het niets 1-0. In het strafschopgebied kreeg Tim van der Heijden met een gelukje de bal in de voeten en drukte meteen af. Doelman Renders was kansloos. Brabantia moest nu nog meer komen en had al binnen vier minuten succes. Joao kreeg de bal niet voorbij Venrooij, maar in de rebound kogelde Aerts de bal onhoudbaar in: 1-1. In het laatste kwartier zette de Eindhovenaren alles op alles om nog een overwinning te forceren, maar de ploeg van Maurice Verberne kwam niet verder meer dan een voorzet van Moreno Koenders die pardoes op de paal belandde.

Prinses Irene: 1. Stef van Venrooij, 2. Koen Pittens, 3. Thijs van Doorn (15. Jurrian van Roosmalen), 5. Jerin van de Rakt, 6. Tim van der Heijden, 7. Koen Bollen, 9. Martijn van Vught, 10. Tim van den Brand, 12. Rody van Schijndel, 14. Wibe van Rooij (17. Wout Soetekouw), 16. Robin Walk.

Brabantia: 1. Jesse Renders, 2. Bart Kruizinga, 3. Gerrit Breton, 4. Joshua Tan, 6. Wouter de Kramer (12. Slobodan Pupovac), 7. Rai Maxwell (9. Moreno Koenders), 8. Bas Krijnen, 14. Florian Ross, 16. Luuk de Roos, 19. Alef Joao, 33. Ferry Aerts.