Braakhuizen-Rood Wit V. ‘typische 0-0 wedstrijd’

Zelden waren trainers het zo roerend met elkaar eens. Jeroen van der Schoot (Braakhuizen) en Robbert Verhoeven (Rood Wit V.) konden trouwens ook niet anders. De onderlinge ontmoeting tussen beide teams was een ‘typische 0-0 wedstrijd’, zo was na afloop te horen. Kansen waren er nauwelijks en de toeschouwers langs de kant stonden vooral te blauwbekken. Van het vertoonde spel kreeg niemand het warm.“We combineerden heel aardig”, oordeelde Van der Schoot, “maar de eindpass was steeds niet goed genoeg. Uitgespeelde kansen zijn er dan ook niet geweest. Misschien moeten we in de eerste helft een strafschop krijgen, toen Myron Jordain onderuit werd gehaald, maar eerlijkheidshalve verdiende deze wedstrijd geen winnaar.” Toch was de ervaren oefenmeester, die zondag zijn contract met een seizoen verlengde, tevreden over de prestatie van zijn team. “We hebben in de eerste duels laten zien dat we het niveau in de tweede klasse aankunnen. Ook nu weer worden we niet weggespeeld en geven we Rood Wit goed partij.”Zijn collega Verhoeven kon zich niet voorstellen dat de neutrale toeschouwer had genoten. “Onze eigen supporters trouwens ook niet”, klonk het berustend. “Het is ook vandaag weer duidelijk dat we een breekijzer als Jan van Hout missen. Iemand die voor het doel voor oorlog zorgt en zomaar uit het niets een wedstrijd kan beslissen. De verwachting is echter dat het nog wel een week of drie duurt, voordat hij weer fit is. Tot die tijd moeten we het doen met de jongens die we hebben. Tegen Braakhuizen brachten we echter te weinig. Al hadden we in de tweede helft ook zo maar nog kunnen winnen.”Pasklaar

De Rood Wit-trainer doelde op twee kopkansen voor Stef Schellekens, die in de 70ste en 71ste minuut vrij voor doelman Youri van Tilburg niet wist te scoren. Even daarvoor had de goalie van Braakhuizen ook een pasklaar antwoord op een gevaarlijk afstandsschot van Davy Brugman. Braakhuizen zette hier hoegenaamd niets tegenover. Via Anthony de Haan en invaller Shentley Mathilda zetten de roodzwarten wel aan, maar echte kansen waren er niet. Enige opwinding was er nog toen Braakhuizen een strafschop claimde. ‘Slachtoffer’ De Haan gaf later ruiterlijk toe dat hij niet werd geraakt.De tweede helft was daarmee iets aantrekkelijker dan de 45 minuten vóór de rust. Die waren het aanzien immers nauwelijks waard. Jordy Maes knalde namens Rood Wit de bal uit een vrije trap op de bovenkant van de lat en Remco van Wetten (Braakhuizen) leek op weg naar de 1-0, maar werd gestuit door doelman Mark Smulders. In de 41ste minuut ging Jordain alleen op het doel van Rood Wit af. Hij werd achterhaald en ging neer. ‘Geen overtreding’, oordeelde scheidsrechter Ronald Mol. Het was het enige discussiepuntje in het verder feilloze optreden van de leidsman.Opstellingen:

Braakhuizen: 23. Youri van Tilburg, 3. Wesley Jeoffrey, 4. Victor Akwunwa, 5. Tolga Ozkan, 6. Teun de Wit, 7. Sami Hawedi, 10. Myron Jourdain, 11. Mike de Meij, 14. Remco van Wetten, 15. Sammy Dirkx (9. Shentley Mathilda), 20. Anthony de Haan.

Rood Wit V.: 1. Mark Smulders, 3. Jim van Beek, 4. Jordy Maes, 6. Batuhan Gunuc, 8. Mark van Doorn, 10. Rachid Chelah (5. Michael Damman), 11. Mike Meulenbroek, 13. Stef Schellekens, 16. Davy Brugmans, 17. Mictchell Slegers, 18. Giovanni Bladel.