Blauw Geel'38 - UNA: 3-0

Deel dit bericht via:

Dikke onvoldoende voor UNA
Afgelopen zaterdag begon de competitie in de Derde Divisie. Voor UNA betekende dat een uitwedstrijd bij het Veghelse Blauw Geel’38. Een week eerder lieten de Zeelstenaren zich, zoals al vaker gebeurde, uit het toernooi van de KNVB Beker knikkeren bij Sparta Nijkerk. Toen werd het publiek al niet verwend met flitsend voetbal en afgelopen zaterdag was het van hetzelfde laken een pak.

Het begin van de partij op het Prins Willem Alexander sportpark stond nog in het teken van een aanvallend team van trainer Gerben Demin. In de eerste twintig minuten kregen de geelzwarten twee fraaie scoringskansen via Rob van Boekel en Nick Tielemans. Daarna was het over en uit voor UNA. Het oude euvel werd weer uit de kast gehaald en dat betekende: terug uit voetbal. Dat leverde de thuisploeg een reeks van corners op, waarmee de geelzwarten vaak grote moeite hebben.

Blauw Geel’38, dat ook geen wonderploeg is, toonde veel meer lef dan de elf uit Zeelst en de 1-0 die Koen van der Zanden in de 34e minuut op het scorebord zette kwam dan ook niet onverwacht.

Na de pauze ging het van kwaad naar erger, want na drie minuten zorgde Jeroen van Schoonhoven voor 2-0. Er kwam nog een kans voor UNA: Mart v.d. Gevel raakte de kruising. Een kwartier voor tijd gooide Demin nog meer aanvallers in de strijd. Nadat Louisben Jagt al vervangen was door Niek van Boekel, kwamen Jelle Schijvenaars en Teun Willems in de ploeg voor Lex van Dijk en Rob van Boekel. Het “wisselgeld” was op en toen Brian Boogers geblesseerd raakte stond UNA nog met tien man. Vlak daarna scoorde Ben v.d. Nieuwenhof de 3-0 en het publiek snakte naar het einde, maar het was nog niet gedaan, want de laatste minuten van de partij moest UNA met nog maar negen man verder. Na een onbesuisde ingreep van Mart v.d. Gevel, die rijp was voor een gele kaart, toverde scheidsrechter Vrancken rood uit zijn zak; een onterechte beslissing.

Tijd voor de geelzwarten om de koppen eens bij elkaar te steken, want voetballen op deze manier zal weinig punten opleveren.

Opstelling UNA: Maes, Scheepers, Anpong, Jagt (59. N. v. Boekel), Verhoeven, v. Dijk (74. Schijvenaars), R. v. Boekel (74. Willems), Horsten, Boogers, v.d. Gevel, Tielemans.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?