Bladella verslaat koploper FC Eindhoven/av

Deel dit bericht via:


Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat de ploegen elkaar weinig ruimte gaven om in het spel te komen. Bladella speelde vooral in de defensie geconcentreerd en de snelle voorwaartsen van FC Eindhoven loerden op tegenstoten. Het was duidelijk dat de doelpunen schaars zouden blijven en de wedstrijdpunten duur bevochten zouden worden.

Aan elkaar gewaagd
In de 8de minuur was er een kopkans voor Ruud Leermakers na een vrije trap van Anel Selimovic maar de bal zeilde over het doel. Tien minuten later raakte het leer twee maal de lat: na een knap schot van Einhovenspeler De Wijs kwam de bal terug van de deklat en in diezelfde minuut belandde een tikje van Bart de Jong van Bladella aan de andere kant op de lat. Bladella controleerden de wedstrijd maar er kwamen kansen voor de technisch goed voetballende gasten. Bladella loerde vooral met Anel Selimovic op mogelijkheden en had met voorsprong kunnen gaan rusten als na een goede aanval Ibou Bot had weten te scoren.

Bladella neemt het initiatief
Na, zeer waarschijnlijk, een peptalk van trainer Huub Vermeulen kwam Bladella na de rust weer zeer gemotiveerd aan de start. Huub heeft een groot deel van zijn jongere voetbaljaren bij FC Einhoven gesleten en was er mede daardoor op gebrand de winst te pakken. In de 49ste minuut ging een schot van Anel Selimovic net voor langs en enkele minuten later dwong Cas Vosters doelman Hendrikx tot een ferme safe. De toon was gezet: Bladella nam het initiatief en zou het de tweede helft niet meer uit handen geven. De onverzettelijkheid van de thuisploeg werd mooi in beeld gebracht door het optreden van Rob van den Boom, die na een wekenlange blessure in de tweede helft zijn backplaats weer kon innemen. In de 65ste minuut claimde hij en de hele Bladella-aanhang een penalty bij een valpartij in de 16 meter maar scheidsrechter Stefan Dammers gaf een vrije trap aan FC Eindhoven.

Cas Vosters wordt matchwinnaar
Maar er kwamen kansen, voor Bart de Jong en ook voor Cas Vosters. Die groeide uit tot de held van de dag. Hij was op rechts belangrijk in de opbouw en hij was het die in de 88ste minuut zijn inzet en zijn goede spel beloond zag met een goal uit een afstandsschot. De bal verdween onhoudbaar in het Eindhovense net, tot dolle vreugde van alles wat Bladella heette. In de resterende minuten slaagden de gasten er niet meer in de ex aequo te bereiken. Bladella sloot dus dik tevreden af en staat weer op een gedeelde eerste plaats in de derde klasse D.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?