Bezouwen wil met UNA de stijgende lijn doortrekken

Deel dit bericht via:


UNA presteerde vóór de winterstop uitstekend. Met een gedeelde eerste plaats doen de Zeelstenaren volop mee om het kampioenschap in de derde divisie en mogelijke promotie. Chapeau dus voor trainer Jeroen van Bezouwen, die echter aan het einde van het seizoen toch afscheid neemt van UNA. Vandaar de vraag of hij niet enigszins met gemengde gevoelens aan zijn laatste maanden bij de geelzwarten begint.

“Ik kan begrijpen dat de buitenwacht daar weleens over nadenkt. Ik ben van mening dat er dagelijks keuzes worden gemaakt door clubs, trainers en of spelers. Het belangrijkste is dat UNA en ik beide hetzelfde doel hebben en dit is op een goede manier met elkaar afsluiten en hierbij natuurlijk altijd de hoogst haalbare sportieve ambitie in nastreven. Daarbij kijk ik ook uit naar de nieuwe uitdaging, die er de komende jaren ligt bij mijn nieuwe club Unitas.”

UNA beleeft tot nu toe een goed seizoen, al zijn de resultaten (net zoals die van de concurrenten trouwens, red.) wel een beetje wisselvallig. “Wanneer je de vergelijking maakt met vorig seizoen, zie je dat we het tot op heden minder moeilijk hebben gehad tegen de, met alle respect, wat lager geklasseerde ploegen. De wedstrijden met de top van de competitie hebben we bijna allemaal verloren. Een mooie uitdaging dus voor de tweede seizoenshelft. Ik kijk echter niet alleen naar de resultaten. Zo kunnen we tevreden zijn over de wijze van trainen, de onderlinge sfeer en de samenwerking met de jeugdafdeling. Allemaal prima ontwikkelingen.”

Scherp
Maar moet er de komende weken nog wat verbeteren, om ook daadwerkelijk mee te doen om de titel? Van Bezouwen: “Denk vooral dat we de stijgende lijn met elkaar door moeten trekken. Zoals gezegd, willen we met elkaar beter voor de dag komen tegen de topploegen en mogen we geen enkele tegenstander onderschatten. Onze basis is, naast goed spel en ‘makkelijk scoren’, ook onze ‘drive’ om wedstrijden te winnen. Met de terugkeer van een aantal geblesseerde spelers wordt de groep weer groter en neemt de onderlinge concurrentie toe. Een ideale situatie voor de huidige staf om iedereen scherp te houden.”

Met een schuin oog houdt Van Bezouwen natuurlijk ook de situatie bij zijn nieuwe club Unitas in de gaten. Al is zijn blik voornamelijk gericht op UNA. “Tot de laatste seconde zal ik alles doen wat in me vermogen ligt om er met elkaar het maximale uit te halen. Wel ben ik achter de schermen inderdaad ook met Unitas bezig. De afgelopen weken heeft de club alle spelers gesproken en ik doe dit de aankomende periode ook. Op basis van de manier van spelen en mijn werkwijze, nemen de technische commissie en ik, samen met een groot deel van de staf, de selectie door. Daarna kijken we, zowel intern als extern, naar mogelijke versterkingen, om ook volgend seizoen goed voor de dag te komen.”

Maximale
Bezouwen wil graag met een goed gevoel afscheid nemen bij UNA. Al heeft dit volgens hem niets te maken met het winnen van een prijs. “Dit staat er los van. Je wilt als speler en als trainer altijd het maximale bereiken en daar voor de volle honderd procent voor gaan. Maar nu blijkt dat we aan het einde van het seizoen uit elkaar gaan, zou het wel extra glans geven voor alle mensen binnen de club – spelers, staf, vrijwilligers, supporters en sponsoren – als we daadwerkelijk een prijs zouden winnen.”

Zondag staat de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde EVV op het programma. “Dit is voor UNA altijd een lastige tegenstander”, oordeelt Van Bezouwen. “Vorig jaar hebben we, pas diep in de blessuretijd, gewonnen en uit hebben we zelfs verloren. Een stugge ploeg, die zowel degelijk kan verdedigen, maar zeer zeker ook individuele spelers heeft, die de wedstrijd kunnen beslissen. Zoals altijd hebben we respect voor de tegenstander, maar we moeten vooral kijken naar onze eigen ploeg. Er is de afgelopen periode goed getraind en we gaan dan ook met veel vertrouwen toewerken naar zondag.”

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?