Bergeijk - Nieuw Woensel: 4-1 (I)

Eindelijk weer eens een keer winst voor Bergeijk. Weliswaar tegen de rode lantaarndrager maar toch.

Een ruime 4-1- overwinning was het resultaat van de avondwedstrijd (nog van de 1e periode), die noodzakelijk was omdat Nieuw Woensel destijds vrijaf kreeg van de KNVB wegen hun jubileum.

In de beginfase waren de kansen over en weer gelijkelijk verdeeld. Colin Bergmans miste een kans in de 19e minuut en een knappe omhaal van een Nieuw-Woensel speler in de 24e minuut ging maar net naast. In de 27e minuut kwam Bergeijk op 1-0 na een vrije trap van Piet Michielse, die zijn voorzet via het hoofd van Jop van Veldhoven in het netje zag verdwijnen. Bergeijk bleef hierna aandringen en dat werd beloond in de 42e minuut toen weer Jop van Veldhoven uit een scrimmage 2-0 kon laten aantekenen. Dit was tevens de ruststand omdat de paal in de 43e minuut verder Bergeijks succes in de weg stond.

Na rust golfde het spel op en neer en hoewel bergeijk de best kansen kreeg kreeg ook Nieuw Woensel een goede kans maar wist Daan Bauhaus , de Bergeijkse doelman,  in de 57e minuut de aansluitingstreffer te voorkomen. Pas in de 71e minuut kon de wedstrijd “op slot gegooid worden “. Na onderuithalen van Piet michielse werd een penalty onberispelijk ingeschoten door Ruud Willems (3-0).

In de 80e minuut werd de score nog opgehoogd tot 4-0 via Stijn Cuypers en Mitchell Kluijtmans mocht in de 86e minuut de eretreffer voor de bezoekers maken via een penalty.

Aanstaande zaterdag speelt Bergeijk voor de beker  uit tegen LRC (Leerdam, Bruininxdeelse kade 4) aanv. 13.30 uur. Supporters kunnen mee met de spelersbus die om 10.15 uur vertrekt vanaf sportpark De Bergerheide. Uiteraard tot de bus “vol” is.